Notícies CiU març’09

Notícies CiU març'09

{mosimage}Anna Maria Pérez, amb altres caps de llista, a l’acte de Martorell
www.AnnaMariaPerez.blogspot.com

El diumenge, 8 de març, Martorell va aplegar 80 parelles lingüístiques de càrrecs electes municipals del Baix Llobregat, una iniciativa emmarcada dins la campanya de Convergència “Cap catalanista sense parella”. Els regidors i regidores del grup municipal de CiU de Castelldefels van participar-hi. A la foto veiem la cap de llista, l’Anna Maria Pérez, amb la seva parella lingüística (oriund de l’Uruguai)  al costat mateix del President Pujol i de l’alcalde de Martorell, en Salvador Esteve. Cal destacar la importància de fer que tothom (especialment la població nouvinguda) se senti part de la societat catalana.

{mosimage}Santi Barona en el “Programa municipal d’activitats lúdiques i esportives per a joves”
www.SantiBarona.blogspot.com

El divendres dia 6 el Santi Barona, regidor de Serveis Socials i Dependència va participar en la inauguración del debat sobre el “Programa municipal d’activitats lúdiques i esportives per a joves de Castelldefels”, una proposta per impulsar un programa que coordini les activitats extraescolars per a joves de 12 a 18 anys. Es tracta d’un programa transversal que, a banda de l’Àrea de Serveis Socials, inclou Educació, Cultura i Joventut i Esports. Serveis Socials, sota la supervisió del Santi Barona, tindrà cura de garantir la integració dels alumnes amb risc d’exclusió en aquest Programa perquè cap jove no se’n quedi fora.

{mosimage}Millores al projecte de Gran Via Mar

El regidor de Manteniment de la Via Pública, Joaquim Ibars, és l’impulsor d’un gran projecte de remodelació del barri de Gran Via Mar. Ara s’està negociant amb l’empresa adjudicatària de les obres, que s’han d’iniciar durant aquest any, i s’ha aconseguit que, amb el mateix pressupost, s’afegeixin un seguit de millores al conjunt de l’actuació.  En seguirem informant.

{mosimage}Felip Puig, a Castelldefels

El dimarts, 10 de març, en Felip Puig, secretari adjunt de CDC, va participar en un sopar-col.loqui amb empresaris i comerciants de Castelldefels, a l’Hotel Ciutat de Castelldefels, per parlar-nos de l’actual situació de crisi econòmica sota el lema “Superar la crisi, aixecar Catalunya”. Van obrir l’acte l’Armand Güell, president local de CDC, i l’Anna Maria Pérez, regidora de Promoció Econòmica, Foment de l’Ocupació i Comerç, la qual va detallar amb claredat la situació en què es troba al sector a Castelldefels i a la zona Delta.
La trobada va ser tot un éxit d’organització, mobilització i participació (prop de 120 assistents) i les sensacions que ens va deixar el debat entre en Felip Puig i l’audiència passen, entre d’altres, per una necessària regeneració ètica de la classe política en genral, i que CiU no té cap problema per encapçalar.

{mosimage}El tret de gràcia contra la L12 de metro

El darrer Pla de Rodalies, aprovat pel Govern de l’Estat el dia 20 de febrer, és una cortina de fum per tapar l’incompliment del traspàs de rodalies, pendent des de l’1 de gener de 2008,  suposa una simple reiteració d’inversions prèviament anunciades, preveu una inversió un 30% inferior a la que havia valorat la Generalitat de Catalunya,  i implica una nova maniobra per ocultar la supressió del projecte de L12 de metro, impulsat per CiU, que havia d’arribar, des de Barcelona, fins a la platja de Castelldefels, unint les poblacions de les dues ribes del riu Llobregat, i que havia de permetre la interconnexió de la nostra ciutat mitjançant quatre estacions. Amb el pla del Ministeri de Foment les ciutats de Castelldefels, Gavà i Viladecans passen de les nou estacions previstes al projecte de L12 a les tres del nou pla.
El diputat Josep Rull, en una roda de premsa celebrada el dia 16 de març a Sant Feliu, en què també va participar-hi l’Anna Pérez,  va denunciar la manca de compromís dels governs central i de la Generalitat en les comunicacions del Baix Llobregat, i va anunciar la presentació d’una moció al Parlament per a la retirada del Pla de Rodalies, la presentació d’un nou pla amb un nivell d’inversions molt més potent, i la recuperació del projecte de la L12 de metro.