Campanya de bosses reutilitzables

Campanya de bosses reutilitzables

El Centre Cal Ganxo engega una campanya de distribució de bosses de tela reutilitzables
Les bosses de plàstic són un element, sovint consumit de manera abusiva i injustificada, que es converteix molt ràpidament en residu que, lliurat al medi, trigarà entre 400 i 1.000 anys en descompondre's. El seu reciclatge és escàs i costós energèticament, cosa que fa que la majoria vagin a parar a abocadors i incineradores, amb les consegüents emissions de gasos contaminants a l'atmosfera. També és costosa la seva producció, que es fa a partir de recursos no renovables (petroli).

A Catalunya es consumeixen uns 14 milions de bosses de plàstic en un sol cap de setmana (més de cent mil tones l'any). Actualment, hi ha tot d'iniciatives encaminades a canviar aquesta situació. L'Ajuntament de Castelldefels en el Ple va aprovar, el desembre passat, una moció per a la reducció de l'ús de bosses de plàstic d'un sol ús a la ciutat. Un dels punts de l'acord implicava el desenvolupament d'una campanya de sensibilització ciutadana. A Castelldefels, el Centre d'Activitats Ambientals Cal Ganxo, amb la col·laboració de La Guaita i de la Federació del Comerç engega una campanya de distribució de bosses de tela reutilitzables convertibles en moneder (per dur còmodament dins el bolso o la butxaca) entre els clients dels establiments adherits a la Federació de Comerç.

La campanya començarà a finals del mes d'abril-inicis de maig quan les botigues pengin en el seu establiment el pòster de la campanya (que porta la imatge que acompanya aquest text).