Prioritats

Prioritats

{mosimage}Fa uns mesos que només sentim parlar de crisi. El sistema capitalista ha fet fallida. Hi ha, fins i tot, qui agosaradament diu que s'ha de refundar un sistema que ha creat una bombolla d'irrealitat tan extrema que ha portat al final d'una cursa esbojarrada d'explotació, producció, consum i especulació.

Els que ja ho havíem avisat… no podem restar en silenci i hem de continuar avisant: revisem les nostres prioritats! Les estatals,les autonòmiques i les municipals. Quan els més febles poden quedar, massivament, al marge, s'han de reforçar, encara més, el pilars d'una societat solidària,igualitària i democràtica.

Cal prioritzar l'educació,la formació laboral, la sanitat i la prevenció, la ressolució de necessitats bàsiques per a la població amb més risc d'exclusió, la facilitat per accedir a l'habitatge digne…

En definitiva, des d'ICV-EUiA, pensem que no cal refundar un sistema que posa els diners per davant de les persones. Cal lluitar per un altre sistema possible que faci sòlid l'accés universal als drets més importants, i reforci el deure de construir-ho entre tots i totes.