L’inventor Ramón Galindo a l’Escola Guinovart

L'inventor Ramón Galindo visita l'Escola Josep Guinovart

Un inventor pot imaginar, dissenyar i construir moltes coses que, fins i tot, poden resultar útils per a la nostra vida, però… imaginar, dissenyar i construir  la il·lusió amb la qual els  alumnes de la nostra escola esperaven la visita d’en Ramon i el rebien plens de curiositat, expectació i respecte no és quelcom que es pugui inventar.

{mosimage} 

Aquestes actituds han estat el resultat del treball acurat que tot l’equip docent de l’escola Guinovart ha realitzat, al llarg del curs, per engrescar els alumnes en  el tema  dels “ INVENTS I ELS INVENTORS”.

{mosimage}“ELS INVENTS I ELS INVENTORS” ha estat l’Eix Transversal unificador dels projectes realitzat en totes les aules i que implica un treball d’investigació i de recerca.

D’altra banda, el Sr. Galindo representava per a tots nosaltres, la comprovació real d’aquest esperit creador i perseverant, tant característic dels investigadors i dels inventors… i efectivament, el Sr. Galindo ens va donar el que  esperàvem.

El Sr. Ramón va estar proper, accessible i entranyable amb les preguntes i la curiositat de tots els nens i nenes de la nostra escola. Va respondre pacientment les entrevistes fetes pels menuts i vàrem  poder veure alguns dels seus invents personals. Amb aquest escrit  volem donar-li les gràcies per ajudar-nos a conèixer d’una manera més propera  aquest fantàstic món dels inventors i dels invents.

L’Equip docent de l’escola Guinovart

{mosimage}QUI ÉS EL SR. RAMÓN GALINDO?
Fem un breu resum de la seva “vida com a inventor”:
Llegint el  seu curriculum, podem observar com milions de persones de totes les edats, races i cultures, “sense saber-ho” s’estan aprofitant dels seus invents. Ha fet nombroses aportacions i millores en múltiples aspectes de la nostra vida, rebent moltíssimss premis al llarg de la seva carrera. Cal destacar els seus invents  en el camp mèdic, dissenyant instrumental quirúrgic i inventant l’endoscopi que serveix per fer radiografies de l’estómac.

En el món de la imatge i el so, va inventar la cinta cassette per gravar música. L’invent més conegut del Sr. Galindo és un tauler del joc d’escacs per a 4 jugadors, però, sens dubte, “l’invent estrella” per als nostres alumnes va ser el relacionat amb l’alimentació de tants i tants infants: va inventar la fórmula matemàtica per fer que el iogurt  es pugui beure !!!. ì que bo que està !!!.

Gràcies, Sr. Galindo

{mosimage}