Arriba l’estiu

Arriba l’estiu

{mosimage}Tot i que el calendari diu que fins passat el dia 20 de juny no estem de debò a l’estiu, a Castelldefels, l’estació de les festes, el lleure, l’esbarjo i el descans, comença el primer cap de setmana de juny amb les festes majors dels barris de Vista Alegre i Castell-Poble Vell. I seguirà durant tres mesos animant barris i veïnatge. Des del tradicional “Chiringuito”  que el PCC ha tingut en aquesta primera festa, i que ara tirem endavant també els companys d’EUiA  i de ICV de Castelldefels, és fàcil prendre la temperatura social i política de la ciutat. Què preocupa veritablement a la gent (l’atur creixent), què li sembla reprobable en l’actuació dels polítics (plens extraordinaris?), com encara la situació econòmica que estem vivint (més formació, si us plau), com es prepara per a unes vacances diferents (gaudint de les rodalies), etc.

Aquesta proximitat  permet el diàleg  que fa recordar el passat i tenir presents companys amics, lluitadors del barri, com en Mitadiel o en Pajares; pensar i repensar els canvis que ha viscut la ciutat; mirar amb il·lusió la renovació propera del barri de Vista Alegre i…reivindicar davant d’algunes opinions negatives, que l’estiu a Castelldefels no és el temps de la disbauxa cívica, ni  del desordre i la brutícia, perquè cada vegada més creix la consciència col·lectiva que la ciutat és un espai de tots, que ha de ser cuidat per tothom, que el respecte al descans dels altres ha de trobar l’equilibri amb les ganes de gaudir les vacances i les festes, que la platja  és patrimoni turístic, esportiu i cultural de Castelldefels i entre tots hem de mantenir el seu alt nivell de qualitat.

Tenim una ciutat que ens permet gaudir de l’estiu  marítim, muntanyenc, festiu, esportiu,… sense quasi gastar diners. No malbaratem la seva imatge amb tòpics i prejudicis sobre el comportament de propis i visitants. Estiguem atents als comportaments incívics, és clar, però estimem-la de manera que qualsevol que hi arribi s’animi a tenir-ne cura , com si fos casa seva.

Els que hi han viscut sempre  o fa molt temps que gaudim d’aquests estius, sabem que el que fa gran i especial la nostra ciutat és la seva capacitat d’acollir tothom, tot l’any….fins i tot els pirates.