Bandera “Q” a la platja de Castelldefels

El Ministeri de Turisme lliura la bandera “Q” de Qualitat Turística a la platja de Castelldefels

{mosimage}L’alcalde de Castelldefels, Joan Sau, i la regidora municipal de Via Pública, Maria del Mar Latorre, van rebre el dia 9 de juny, a Madrid la bandera de “Q” de Qualitat Turística, de les mans del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián. Es tracta d’una certificació de qualitat que concedeix l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE), organisme que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Enguany s’ha lliurat aquest distintiu als prop del 70 municipis turístics que compten amb la Marca de qualitat en 118 platges, corresponents a les Comunitats Autònomes d’Andalusia, Astúries, Cantabria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Balears,Múrcia i la Ciutat Autònoma de Melilla. Només nou platges catalanes, entre elles la de Castelldefels, poden lluir enguany aquest distintiu.

La bandera “Q” de Qualitat Turística per al sector de platges és una norma que recull  els requisits que ha de complir una platja, referida tant als equipaments d’ús públic, com als processos de prestació de servei a la platja en neteja, seguretat, salvament, informació…, en definitiva, la “Q” ofereix un sistema de qualitat adreçat al gaudi turístic de les platges des del respecte als valors mediambientals i la sostenibilitat dels ecosistemes.