Afectats Pla del Barri

Afectats modificació parcial Pla del Barri de la Ribera – Ple de l'Ajuntament

Parlo en nom dels propietaris de les 5 vivendes situades a l’Avda. Constitució, entre els núms. 282 i 294. La construcció d’aquestes vivendes data dels anys seixanta, exceptuant una masia de construccio molt anterior. Avui dia estan totalment reformades i modernitzades i serveixen de llar a 5 families i un negoci. L’any 1996 apareix una modificació del Pla de la Ribera en la qual es determina la ubicació d’una zona verde i l’enderrocament de les nostres vivendes.  Aquest Pla, absurd per principi,  donat que la zona verde requerida ja existeix en el bosquet existent després de la última vivenda i no caldria tirar res, esdevé absolutament inviable. Posteriorment, per evitar problemes i enfrontaments, l’Ajuntament redueix l’àmbit d’actuació del Pla (l’oposició de l’edifici d’apartaments i altres veïns afectats era total) però se segueix contemplant l’enderrocament de les nostres vivendes. S’argumenta l’afectació que provoca l’autopista (no es pot construir a menys de 50 metres) però:

  • Primer.- Aquesta afectació és per situacions d’emergència vial, i les nostres cases estan situades 20 metres per sota l’autopista i amb un mur de separació que faria imposible qualsevol maniobra d’evacuació.
  • Segon.- Mantenim contacte personal amb un cap del Departament Tècnic de la Direcció General de Carreteres que ens confirma que, efectivament, la Generalitat vol la zona verda, però no fixa la seva ubicació (altra vegada al famós bosquet ho arreglaria sense perjudicar ningú). També assegura que, a petició de l’Ajuntament, no tindrien incovenient a reduir la distància d’afectació donada la consolidació de les cases. Finalment, i malgrat tot, pensem que aquest Ajuntament, per motius exclusivament econòmics i/o especulatius, s’entesta a mantenir el Pla i procedeix a oferir unes indemnitzacions absolutament ridícules, tant rídicules que el cost de la futura urbanització és molt superior a l’import que se’ns dóna per les nostres cases. A tall de exemple: una de les cases té 120 m2 i 380 m2 de jardí.

L’Ajuntament ofereix a canvi dret a construir 135 m2. (això vol dir mig pis, 54 m2, tenint en compte la part del promotor 40/60) i fer el pagament de 38.000 euros en concepte de despeses d’urbanització).

Si vostés no aturen aquesta flagrant injustícia, haurà de caure sobre les seves conciències el fet de condemnar 5 famílies i un negoci familiar a una situació d’absoluta ruïna.

Joana Pradas (DNI 46014558E)
Avda. Constitució, 288