Biblioteca al mercat

Biblioteca al mercat

{mosimage}Amb el lema, És quan llegeixo que hi veig clar, inspirat en un vers del poeta J.V. Foix, la Regidoria de Cultura ha iniciat un pla de lectura amb la finalitat de fomentar aquesta activitat. Els bons lectors es fan amb esforç lent, al llarg del temps i s’aconsegueixen gràcies a un entorn familiar que estimuli la lectura, un context escolar que ho faciliti i una valoració social positiva del fet de llegir. I és precisament això que el que el pla de foment de la lectura pretén: presència de la lectura en tots els àmbits de la ciutat i la vindicació de la lectura.

Una de les accions que es porten a terme dins d’aquest pla de foment de la lectura i durant els mesos de juliol i agost és la Biblioteca al mercat. L’objectiu de la Biblioteca al mercat és portar la lectura a una activitat tan popular i massiva com és el mercat setmanal. La biblioteca al mercat està especialment dedicada als infants, de tal manera que mentre els pares realitzen les seves activitats comercials els nens i nenes puguin estar a la biblioteca remenant i llegint llibres. Tot i que la l’objectiu principal són els infants, la biblioteca també ofereix el servei de préstec i de revistes per a adults.

El pla de lectura intenta apropar els llibres a tots els racons de la ciutat i la biblioteca al mercat és un bon exemple d’aquest objectiu.

Bona compra i bona lectura!