De Castelldefels a Mongòlia en Twingo, un ral·li solidàri

De Castelldefels a Mongòlia en Twingo, un ral·li solidàri

Juan Lario i Nuria Ramos participen al ral·li benèfic Mongol Ral·li 2009.

{mosimage}Arribar des de Castelldefels a Mongòlia travessant Europa, Turquia, Iran, Rússia… en un Renault Twingo. Aquest és l'objectiu amb finalitats solidàries que s'han marcat els veïns de Castelldefels Juan Lario i Nuria Ramos, alies Juan 'Nodoyuna' i Nuria Glamour', que participen aquest estiu en el ral·li benèfic Mongol Ral·li.

Van sortir el 18 de juliol des de Barcelona (altres participants ho faran des d'Alemanya o Itàlia) i els pilots calculen que trigaran un mínim de 5 setmanes. “Hi ha participants que s'ho prenen com una competició de debò, com una carrera. Aquests solen fer la ruta del nord i triguen unes tres setmanes. Nosaltres ens ho prendrem amb calma perquè creiem que és un pecat passar per Samarkanda o Teheran i no estar-s’hi almenys un dia”, explica Lario. L'aventura promet. “En principi, per Europa no crec que tinguem problemes però per travessar les zones desèrtiques d'Àsia sí durem reserves de menjar, beguda i combustible perquè potser entre un poble i un altre són diversos dies de trajecte”, comenta Ramos. “Ens hem esforçat molt a preparar l'equip. Ens enfrontem a àmplies tesituras de temperatura però anem bastant tranquils. Els nostres patrocinadors X-Plore i Spot ens han proporcionat un dispositiu que, en cas d'emergència extrema, poden localitzar les coordenades i venir-nos a buscar”, afegeix Lario. Els objectius de la iniciativa són completament benèfics. La inscripció costa unes 1.000 lliures que es destinaran a les ONG's que col·laboren amb l'organització. El cotxe, que segons les normes de l'esdeveniment ha de tenir menys de 1.200 centímetres cúbics i menys de 10 anys, també se subhastarà a l'arribada a Mongòlia per destinar la recaptació a finalitats solidàries.