L’últim pagès de Castelldefels

L'últim pagès de Castelldefels

La família Figueres-Sierra és la 4ta generació d'agricultors, amb dues botigues a Castelldefels de venda de fruites i verdures. Un d’aquests estabilments va obrir fa 43 anys.

{mosimage} 

Els camps de conreu eren, antigament, al costat de la masia de Can Rabadà, on avui s’alcen els instituts de batxillerat de la ciutat.

Pere Figueres Ollé amb només 13 anys ja recorria en carro els establiments de Castelldefels venent fruites i verdures, al costat del seu pare Isidor Figueres Vinyes, que tenia camps a Gavà. Per part de la seva mare, el seu oncle Jaume Ollé Mestre li tenia arrendades al banquer Manuel Girona (amo del Castell de Castelldefels) quatre hectàrees al costat de la masia de Can Rabadà, molt prop de l'Institut Les Marines, continuant la tradició familiar d'agricultors.

{mosimage}L'últim pagès de Castelldefels, Pere Figueres Ollé avui ja està jubilat, però recorda les persones de les botigues a les quals ell oferia els seus productes, com ara l’Scayola, el Gil (dels Dos Caballeros), el Piñol, l’Esteve, el Soler, el Mont, l’Arans i molts més. A l'any 1966 compra la botiga que avui trobem al Passeig de la Marina, 171, a Playafels. Després n’obre una altra al Baixador, al Passeig del Ferrocarril, 48, on fins avui continua oferint productes naturals de verdures i fruita en venda directa des del camp.

Actualment, els seus dos fills, Pere i Joan Figueres Sierra, han agafat el testimoni i es divideixen la feina, el Pere s'ocupa de les dues botigues de Castelldefels, així com d’anar a Mercabarna, i el Joan controla minuciosament totes les plantacions i conrea els productes amb reg automàtic, un abonament regulat segons les característiques de l'hortalissa, i aigua totalment depurada. Fins i tot, els alumnes de la masia de Can Comas del Parc Agrari fan un seguiment de les seves tres classes de tomàquets, vermell, verd o cherry, de les mongetes, pebrots vermells i verds, enciams, bledes, cabdells, albergínies i, també, dels pebrots de padrón.

{mosimage}Si voleu, podeu visitar les plantacions i recollir in situ els tomàquets que us agradin, collir-los com si els haguéssiu plantat vosaltres. Els dies de visita i venda al públic són els dimecres de 17 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h a Gavà. Per arribar-hi, heu d'anar pel camí de la Pava, des de Castelldefels direcció al mar, o autovia de Castelldefels i exactament abans d'arribar al Col·legi Bon Soleil i les pistes de futbol sala, gireu a l’esquerra i, seguint pel camí rural Arbret de Baix, uns 200 metres, trobareu el gran hort de la família Figueres-Sierra, que compta amb pàrquing propi i parc infantil per als nens. Un hort amb la millor oferta de fruites i verdures, tot de primera qualitat i amb l'amor d'una família tradicional amb molts anys d'experiència, on la qualitat dels productes és el factor principal de l'èxit d'aquests agricultors, cosa que certifica la seva distingida clientela i la supervisió atenta de l’últim pagès…

Cal apropar-s’hi, és una experiència educativa en la qual descobrirem la qualitat i la frescor dels productes naturals.

Botiga de fruites i verdures:
Pg. de la Marina, 171
Pg. del Ferrocarril, 48