Carnet per punts per a polítics del PP

Carnet per punts per a polítics del PP

{mosimage}No, el títol no és un error. No he tingut una confusió pensant en el trànsit i la conducció, ni un cop de calor de l’estiu a Castelldefels. En aquest dies d’estiu, una vegada més, es demostra que la corrupció acompanya la manera de fer de polítics del Partit Popular (PP), i com que això degrada la política, els polítics del PP haurien de tenir un carnet per punts de democràcia.

A la dreta li han durat poc els escarafalls per l’arxivament judicial de la causa contra el  president valencià Camps. El tuf ha passat del País Valencià a les Illes Balears (sense oblidar tot allò que envolta a la gestió d’Esperanza Aguirre, Presidenta de la Comunitat de Madrid) on es produïen noves detencions de càrrecs del partit conservador, la més destacable la del portaveu del PP a l’Ajuntament de Palma, Rafael Durán, acompanyat del titular d’Esports durant el govern de Jaume Matas.

La realitat mostra que les majories absolutes del PP han originat aquesta riuada de casos de corrupció. A Balears es repetia la història de nou, i ha estat el canvi de govern a les Illes el que ha permès mirar sota les catifes i treure a la superfície molts casos de corrupció política i econòmica (Casos com Andratx, Turisme Jove, Bitel 2 Consorci de Desenvolupament Econòmic…, en són la mostra).

Què fa la dreta davant d’aquesta degradació de la democràcia? Doncs la direcció del PP, davant la persecució d’aquestes corrupteles, recorre a la teoria de la conspiració per a cobrir les espatlles als seus corruptes. Però al PP ja no es poden parlar de casos individuals, sinó d’una concepció de la política i la vida pública per part de polítics de la dreta, totalment al marge dels interessos generals. Allà on ha governant o governa el PP hi ha casos de corrupció que degraden la democràcia i la política.

Una vegada més es demostra que la corrupció és inherent a la manera de fer de polítics del PP. La Justícia ha d’anar fins al fons en tots els casos, i als culpable fer-los fora de la política.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat
jordi.miralles@parlament.cat