Notícies CiU Castelldefels

Notícies CiU Castelldefels

{mosimage}Parlem sobre el finançament amb l’Anna Maria Pérez, cap de llista de CiU i tinenta d’alcalde de Comerç, Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació

Fa unes setmanes, i després d’un any de retard, es va aprovar un acord de finançament que incompleix sistemàticamet l’Estatut.  A l’eufòria que ha volgut transmetre el tripartit, cal posar-hi seny i dir les coses tal com són. Sobre això parlem amb l’Anna Maria Pérez.

Per començar, perquè rebutja CiU l’acord de finançament del tripartit?
– Perquè incompleix l’Estatut, que és llei: en el model, en la xifra i en els terminis i perquè no arriba a la xifra que l’Estatut permet: 5.630 M€.
– Perquè Catalunya tindrà menys euros per habitant per a sanitat, educació i serveis que moltes altres comunitats autònomes.
– Perquè amb els 3.800 M€ que diu el tripartit que ha aconseguit no pagarà el deute de l’any 2008, reconegut pel departament d’Economia.
– Perquè no ens creiem les xifres d’un model que permet a cada comunitat autònoma dir el que li sembla. Si sumem tot el que les comunitats autònomes diuen que guanyen, puja a 13.745 M€, mentre que l’Estat diu que hi posarà 11.000 M€.
– Perquè l’acord no respecta el lloc que li pertoca a Catalunya en el rànquing dels ingressos per càpita. “Tant paguem, tan cobrem”, així hauria de ser.

Si finalment es produeix la retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC), què farà CiU a Castelldefels?
Crec que el que cal és que la societat civil es mobilitzi perquè hem d’assumir el compromís de país de reclamar el que és nostre. Al TC li manca autoritat moral i cal dir-ho. Hem de vertebrar aquells partits i ciutadania amb consciència de catalanitat –i que pensem que Catalunya és una nació–, i dir prou a la contínua presa de pèl de Madrid.

Alemanya i França sembla que repunten, mentre que Espanya i, en particular, Catalunya no aixequem el cap.
Així és, països amb lideratges forts tiren endavant, mentre que aquí, amb les divagacions de Zapatero i la feblesa de Montilla anem reculant. Catalunya havia estat de sempre un dels motors econòmics i ara, atenció a la dada, des del mes de novembre del 2007 el nombre d'aturats no para de pujar a Catalunya. Cal un lideratge fort a Catalunya perquè la situació canviï.

Convergència, juntament amb el grups de l’equip municipal, ha aplicat mesures per plantar cara a la crisi, ens les pot recordar?
Sí, són 10 mesures pressupostàries i fiscals per fer front a la crisi econòmica, i són les següents: 1. Congelació de sous de càrrecs electes i personal de confiança; 2. Impuls de noves inversions en infraestructures; 3. Reducció de tipus impositiu de l’IBI; 4. Increment dels recursos per a serveis socials; 5. Increment de recursos per al foment de l’ocupació i la lluita contra l’atur; 6. Congelació de les taxes i preus públics; 7. Reducció de partides dedicades a publicitat; 8. Reducció de les partides dedicades a actes i celebracions; 9. Destinació de recursos a un programa d’ajuda a la modernització del comerç; i 10. Reducció global de les despeses ordinàries de l’Ajuntament.

{mosimage}Avancen les obres de remodelació de Granvia Mar

Després de constatar el mal estat general dels carrers del barri de  Gran Via Mar, el regidor de Manteniment de la Via Pública, Joaquim Ibars, es va comprometre a portar-hi a terme una obra de remodelació integral que hi deixés unes voreres transitables i unes calçades ben pavimentades. El compromís es va traduir en un projecte que inclou enllumenat i la plantació de nous arbres, i avui ja és una obra en marxa.

Visiteu el web de CiU www.ciucastelldefels.cat