Sàharas

Sàharas

{mosimage}Aquest estiu hem tingut a Castelldefels dues visites internacionals destacades: Les dels quatre infants sahrauís que han passat l’estiu acollits en quatre generoses famílies de la ciutat: en Hamdi, en Malainin, la Sualak i l’Aisha,  i les de les dues representants de l’associació mexicana Nuestras hijas de regreso a casa: Marisela i Nakarowari, de Ciudad Juárez, que van rebre el Premi especial Ciutat de Castelldefels a proposta inicial d’Amnistia Internacional i amb el suport de nombroses entitats.

En un i altre cas, des de la coalició ICV-EUiA no només donem suport institucional, sinó que  donem suport polític i acompanyem en la mesura del possible les reivindicacions d’aquestes persones, representants de col·lectius sovint oblidats.

Viure més de 30 anys en un camp de refugiats al desert del Sàhara, o patir cada dia, durant els darrers 15, la por a ser brutalment assassinada a  Ciudad Juárez (Mèxic)…són dos exemples dels centenars de casos de violació dels drets humans en el món, sobre els quals no podem deixar vèncer la impunitat.

Aquests infants i aquestes dones que ens donen exemple d’una lluita incansable ens demanen solidaritat i ens fan relativitzar les nostres petites lluites quotidianes.

Perquè viure, constantment, la incertesa de tenir aliment o aigua, o de poder preservar la  pròpia vida i la de les teves filles, són heroïcitats diàries.

Des de la calma de l’estiu, agraint a tots ells el seu testimoni, i amb la perspectiva d’un nou curs de feina, continuarem denunciant l’oblit i reclamant a les institucions internacionals que  no hi hagi ni aquests ni altres sàharas… deserts on oblidem als qui ens reclamen justícia.