Unes línies pel setembre

Unes línies pel setembre que s'acosta implacable i amenaçador

{mosimage}En nits càlides dels darrers estirabots de la canícula, acabada la festa major i amb tota la ciutat encara ben empantanegada de forats i estacions de tren a mig fer,toquen unes línies pel setembre que s’acosta implacable i amenaçador.

De les festes poc a dir, el temps ha respectat la ballaruga i els focs però alguns personatges s’han deixat notar en les nostres zones de platja. Molta gent, un passeig Marítim, nou? en el qual no es pot anar amb bicicleta ni patinets trencant qualsevol lògica, tants anys esperant per un bunyol d’aquest calibre. Però tornem a l’observació de la multitud que, sense cap respecte, ha circulat contra direcció per carrers, úniques artèries circulables, com el carrer d’Aragó, també era curiós veure les màquines que feien trontollar les cases fent el mateix i assajant cabrioles sorolloses com si d’un estatge de cros es tractés. Però no ha estat només en aquests carrers, també al centre de la ciutat s’ha observat una creixent conducta incívica…I parlant d’incivisme i barra …a les darreries de la festa, en l’última classe oberta de tai-txi, per cert una bona iniciativa per a donar-ho a conèixer, doncs en aquesta classe a la qual em referia en un lloc prou bonic prop del mar, la classe es feia compartint espai amb un parell de tendes, immenses, amb taules, estris de tota mena i gernació sorollosa instal·lades al bell mig de les dunes regenerades, amb cridòria i munts de porqueria que tot un dia (aquesta activitat es feia a partir de quarts de vuit del vespre) de nomadisme pot comportar. La música relaxant que acompanyava els moviments harmoniosos maldava per sentir-se entre els radiocassets propers i els dels automòbils discoteca que t’imposen la seva música a un volum més que ofensiu, però, ai las! Encara hi mancaven els gossos deslligats que s’entrecreuaven entre els practicants. Ningú per a imposar un mínim respecte. Ningú per evitar que apareixin cotxes contra direcció amb l’alt risc d’accident que comporta. Ara, a les acaballes, hem d’exigir que de cara al proper estiu estigui solucionat. No podem obviar que si es vol implementar una normativa cívica, caldrà que algú vetlli perquè aquesta sigui durant tot l’any inclosa la temporada de platja, o només serà per als ciutadans i ciutadanes que vivim a la ciutat? I el perill del caos circulatori qui l’ha de vetllar? No pot ser que un altre estiu conduir per la ciutat, en tota la seva extensió, sigui una mena de rifa en la qual et poden embestir de cara, fins i tot avançant en línia contínua en trams de la carretera vella passada la rotonda de Ca n’Aimeric.

Diuen que a l’estiu tota cuca viu…a Castelldefels a l’estiu…