Estrenem Casa!

Estrenem Casa!

{mosimage}Castelldefels està d'enhorabona i la nostra coalició també. La tercera Casa dels Infants, centre integrat d'educació infantil 0-3, ha iniciat la seva activitat aquest curs, al barri de Gran Via Mar, sumant-s’hi a les ja existents, a Can Vinader i la Muntanyeta. Quan ja fa uns anys, des dels nostres partits, EUiA i ICV , i algun altre més, i moltes entitats i associacions educatives,es va posar en marxa la campanya de recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la creació de places públiques d'educaciò 0-3 a Catalunya…, com tantes altres vegades, vam haver de sentir que érem bojos i que demanàvem impossibles.

La societat civil es va mobilitzar amb educadors i educadores,mestres,pedagogs, associacions veïnals, famílies,etc. al capdavant i ho vam aconseguir!

42. 000 places d'escola bressol es dibuixaven en un horitzó amb el nou govern d’esquerres a la Generalitat, que a la fi reconeixia el valor i la importància d'aquesta etapa educativa, de l'aprenentatge i el creixement acompanyats, que suposava crear centres de gestió directa municipal per a la petita infància  i les seves famílies .L'Ajuntament, des de la Regidoria d'Educació, de la qual ICV-EUiA ha estat responsable els darrers 14 anys, va continuar treballant per a aquesta finalitat i ha aportat tres nous centres municipals, tres Cases dels Infants que estem contents d'haver defensat,liderat i ajudat a fer-se realitat.

Encara ens queda una Casa més per completar el compromís adquirit. Esperem estrenar-la el 2011.(Tant de bo fossin el doble!). Sembla que somiar no és tant un signe de bogeria com de confiança en la transformació  cap a una societat que tingui cura del dret a l'educaciò des dels 0 anys fins al final de la vida.

Felicitats, Castelldefels, per aquest nou espai educatiu públic. Volem compartir avui la satisfacció d'haver-hi contribuït des de les nostres responsabilitats socials,polítiques i de govern municipal.