El teatre Plaza

De la “polideportiva vieja” al nou teatre municipal, el teatre Plaza

{mosimage}L’any 1994 un Castelldefels, que ja havia arribat als trenta mil habitants, disposava del Casal de Cultura i una sala annexa que era coneguda com la “polideportiva vieja” l’estat de la qual feia realment honor al seu nom. Aquest mateix any es va procedir a la remodelació i va rebre el nom de Sala Margarida Xirgu. La remodelació va permetre millorar les condicions, així com la realització de temporades estables de teatre.

Al llarg d’aquets 15 anys per la sala Margarida Xirgu han passat actors com l’inoblidable Pepe Rubianes, l’Adolfo Marsillach, el germans Colombaioni, Núria Espert, Lluís Pacual, Jordi Bosch, Ramón Madaula, Hector Alterio, Rosa Novell, Juan Echanove, la Roser Camí i un llarg etcètera.

La sala Margarida Xirgu també va servir perquè les entitats i els grups teatre amateurs de la Ciutat com són Paranoia,Nous Horitzons, Mec mec,  Paspertus   disposessin de la sala per realitzar les seves activitats. Era evident que amb el pas del temps la Xirgu havia quedat obsoleta calia un nou teatre per donar resposta a les necessitats i exigències dels nous temps.

Aquest nou teatre municipal és el teatre Plaza que el proper diumenge dia 15 de novembre inaugurarem.
El teatre disposarà d’una capacitat de quatre-cents espectadors i un escenari de 144 m2 dotat amb tots els serveis i maquinària que permetrà la realització dels millors espectacles escènics. El teatre també disposarà de dues sales d’assaig per a grups teatrals i companyies de dansa i una sala d’aprenentatge per a la realització de cursos i tallers d’arts escèniques. La realització d’aquets teatre té moltes paternitats.

Aquest projecte podríem dir que s’inicia el 1994 amb la remodelació del que va ser la Sala Margarida Xirgu i que va tenir com a principal responsable el qui, en aquell moment, era primer tinent d’Alcalde el Sr. José Manuel Pavón. També va tenir molt a veure Juan Manuel Patón, el regidor de Cultura que va establir les temporades estables de teatre a l’any 1995. Els meus antecessors en el càrrec de regidors de Cultura, la Sra. Pilar Abascal (1999-2003) i el Sr. Miguel Ángel Murillo (2003-2007) que amb la seva persistència van aconseguir incloure la proposta del teatre en l’agenda municipal. També cal esmentar als tècnics de cultura que varen realitzar el programa d’usos del teatre i, sobretot, a l’empresa Municipal Projeccions que ha realitzat un gran treball en tot el procés constructiu. Per acabar, també cal reconèixer l’aposta que va fer Antonio Padilla com a alcalde de Castelldefels, perquè el que en el seu temps va ser el cinema Plaza esdevingués en el teatre de la ciutat.