Èxit de participació VI Trobades Gastronòmiques

Èxit de participació a les Trobades Gastronòmiques

El dilluns 19 d’octubre es van celebrar a Castelldefels les “VI TROBADES GASTRONÒMIQUES DEL BAIX LLOBREGAT” amb gran èxit de participació (més de 150 persones).

Les Trobades, organitzades pel Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i del Baix Llobregat es van celebrar al campus de la UPC a Castelldefels, en concret a l’Institut de Ciències Fotòniques. L’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona hi va col.laborar i el Parc Agrari del Baix Llobregat hi va donar suport i va fer palesa la seva inesgotable tasca com a nexe d’unió amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

{mosimage} 

El President del Gremi d'Hostaleria, el Sr. Manuel Ortiz Chumillas, i tota la seva Junta Directiva, es van mostrar molt satisfets de liderar el sector amb el gran suport que reben de l'Ajuntament de Castelldefels i el Consorci de Turisme.  Aquestes trobades gastronòmiques enguany celebraven el seu sisè aniversari. Durant aquests anys han comptat amb la presència de personalitats de renom del món de la cuina, com ara Ferran Adrià, Santi Santamaría, Carme Ruscalleda, Jean Louis Neichel i, l'any passat i amb un gran èxit de públic, el xef  Nandu Jubany. En aquesta sisena edició, les Trobades han tingut el privilegi de comptar amb la presència del xef Gerard Solís, del Restaurant El Racó de Sant Climent de Llobregat; i del cuiner japonès Hirotoshi Kikuchi.

La coordinació de l'esdeveniment va ser a càrrec del diari local La Voz de Castelldefels, que va lliurar els diplomes de la “Cuchara de Plata”. Per segon any consecutiu, s'hi va sumar també la Biblioteca del Campus del Baix Llobregat de la UPC amb el “Concurs de Receptes de Cuina amb productes de denominació d’origen del Baix Llobregat. També es va lliurar un reconeixement per a tots els participants de la “2ª Ruta de Tapas” de la ciutat i, en aquest capítol, cal assenyalar especialment el patrocini de la companyia de cervesa DAMM, Solbar Serveis d'Hostaleria, Gelats Tentazione, Cellers Mascaró i, especialment als alumnes de l’Escola d’Hostaleria, gràcies als quals es va poder degustar un excel.lent aperitiu en finalitzar l'acte.

Com a convidats destacats, va venir el diputat de Turisme de Barcelona, Sr. Carles Ruiz Novella, que recentment havia visitat també la Mostra de Cuina. La Generalitat de Catalunya també va ser-hi present en la persona del Sr. Secretari General del Departament d’Innovació d’Universitats i Empresa, el Sr. Enric Aloy i Bosch. I, naturalment, l’Ajuntament de Castelldefels tampoc no hi va faltar gràcies a la presència de l’alcalde, Sr. Joan Sau, i la regidora de Turisme, la Sra. María Miranda. 

En un moment de l’acte es va aprofitar per fer el lliurament dels guardons de la “2ª Ruta de Tapas en Castelldefels”. Els guanyadors va ser els següents:

  • A la millor tapa original: RESTAURANT GADHUS, a l’Avinguda Constitució, 28. Nom del plat: AJO ARRIERO DE BACALAO CON HUEVO Y GAMBAS.
  • A la millor tapa dissenyada: RESTAURANT COCTELERÍA GUSTOKOA, a l’Avinguda Santa Maria, 3. Nom del plat: BEGI AUNDI ENCEBOLLADO. 
  • A la millor tapa tradicional: RESTAURANT BAR KAMA DEL MAR, al Passeig Marítim, 250. Nom del plat: ATÚN Y GAMBAS.

A la resta d’establiments participants se’ls va lliurar un reconeixement per haver col.laborat amb les seves tapes a la realització de la Ruta.

A la cloenda de les Trobades es var procedir al lliurament d’unes mencions especials per als xefs convidats: el Sr. Gerard Solís i el Sr. Hirotoshi Kikuchi.  També van rebre una menció especial el Sr. Ángel María Torres Rivas, cuiner i propietari del Restaurant Pizzería 23 per 30 anys de feina ininterrompuda en la gastronomia local; i el Sr. Pere Figueras i Ollé, considerat l’últim pagès de Castelldefels.

L´acte va ser moderat pel recent “Premio Ondas 2009” Gregorio Benítez.