La força del voluntariat.

La força del voluntariat

{mosimage}Un indicador significatiu de la força d’una societat és l’existència d’un voluntariat potent, de persones organitzades per actuar sense cap altre ànim que contribuir al bé comú. Les administracions no poden arribar a tot arreu, sovint es necessita el complement del compromís de la gent per donar una millor atenció a les persones i respondre amb més eficàcia a determinades situacions. Una iniciativa molt reeixida a Castelldefels ha estat la creació d’una entitat de voluntariat social, que ja aplega més de vint persones disposades a treballar desinteressadament per a la ciutat i la seva gent, i que realitzen tasques de suport en actes cívics i activitats d’acompanyament a gent gran i  dependent, en què aporten un valor afegit de caliu humà. Un valor afegit que l’ajuntament per si sol no podria proporcionar amb la mateixa intensitat, per la qual cosa la regidoria de serveis socials hi ha dedicat una especial atenció..  Des de l’àrea de protecció civil de l’ajuntament fa temps que estem donant voltes a la possible creació d’un cos de voluntaris, però tractant-se d’una matèria molt delicada, ja que es requereix una formació específica per actuar en situacions d’emergència, cal fer-ho amb molta prudència, dissenyar un projecte coherent i ben pensat i disposar dels mitjans materials necessaris. Hem d’agafar com a model els grups de voluntaris que funcionen millor i a partir d’aquí dissenyar una proposta idònia per a la nostra ciutat, que haurà de passar en primer lloc per la formació adequada dels voluntaris, disposar d’un espai adequat i adquirir les eines que s’han d’utilitzar en les diferents intervencions que es poden plantejar.  Tenint en compte els costos que comporta no és una idea que puguem fer realitat en un curt termini de temps, l’hem de desenvolupar assumint que és un compromís molt seriós que no admet improvisacions.