Notícies ERC

ERC Castelldefels estudia la millor manera de portar a terme a Castelldefels una consulta popular per la independència de Catalunya

{mosimage}Membres d'ERC Castelldefels, entre ells el president de la Secció Local, Esteve Sebastià, van assistir el passat 13 de setembre a la població d'Arenys de Munt per mostrar el seu recolzament a la consulta per la independència. ERC Castelldefels valora positivament aquesta consulta i vol contribuir a estendre aquesta iniciativa a la nostra població. En aquest moments, ERC Castelldefels està treballant al costat de la societat civil per fer realitat una consulta per la independència a Castelldefels. Tothom que estigui interessat a participar, col·laborar, organitzar, ajudar, etc.,  que es posi en contacte amb nosaltres a través de l'adreça consulta.castelldefels@gmail.com 

ERC i l’Ordenança de Civisme

El grup municipal d'ERC Castelldefels a l'Ajuntament es va abstenir en la votació de l’ordenança de Civisme aprovada al passat Ple del mes de setembre. Des d’ERC valorem que l’objectiu prioritari d’aquestes ordenances és utilitzar-les com una eina recaptadora en comptes d’una eina que permeti avançar cap a la millora de la convivència i la cohesió en l'espai públic de la nostra ciutat. ERC va presentar una sèrie d’esmenes però, tot i així, el text final aprovat s'allunya políticament del model de ciutat i ciutadania pel qual treballa Esquerra a Castelldefels. Model de ciutat amb polítiques concretes de convivència i civisme promogudes des dels àmbits de l'educació, la sensibilització i les polítiques de prevenció. Tot i que la sanció pot ser un mitjà, en cap cas s’ha de convertir en un objectiu de bracet amb la repressió.

ERC demana mesures contra la plaga de l'escarabat vermell que afecta les palmeres

{mosimage}El Grup municipal d'ERC Castelldefels demana mesures per acabar amb la plaga d'escarabats vermells que estan afectant a un gran nombre de palmeres de la nostra població. La plaga asseca i mata la palmera i poc després la palmera cau. Algunes palmeres del barri de Montemar en finques privades ja han caigut. ERC demana que s'adoptin les mesures necessàries per acabar amb la plaga i evitar la seva extensió a tot el municipi.

Per uns mitjans de comunicació municipals democràtics

{mosimage}ERC porta lluitant des de fa molts anys per aconseguir un mitjans públics plurals i de qualitat. Mostra d'aquest fet són les propostes de Reglaments per a un ús equitatiu i democràtic dels mitjans públics de comunicació local. Aquests mitjans, que han de ser una eina de comunicació que reculli la pluralitat, han esdevingut una eina de propagada de l'actual equip de govern (PSC+CiU+ICV-EUiA) que ens ven un ciutat allunyada de la realitat que vivim el ciutadans i ciutadanes.

Un mostra d'aquesta manipulació és la revista municipal "El Castell", en la qual als partits polítics de l'oposició no se'ns permet ni posar les fotos dels nostres representats en el petit espai que se’ns reserva, mentre l'equip de govern es publicita arribant a l’excés en tots els seus articles que ocupen totes les pàgines de la publicació. Tampoc permeten publicar altres fotografies ni la publicació de cartes de la ciutadania, tant organitzada, com entitats i associacions diverses com a nivell particular. Perquè seguim lluitant per una política comunicativa, plural i participativa a nivell local, perquè la ciutat es mereix un Consell de mitjans de comunicació amb representació de tots els agents polítics i socials denunciem la manipulació i el partidisme descarat de l’actual equip de govern (PSC+CiU+ICV-EUiA).

ERC pregunta al Ple pel material de les bosses que embolcallen la revista municipal "El Castell" en plena campanya institucional contra la utilització de les bosses de plàstic

{mosimage}L'Ajuntament de Castelldefels ha començat un campanya amb el títol "Oblida't del plàstic" i des d'ERC alertem que, al mateix temps que es porta a terme aquesta campanya, apareix la revista municipal "El Castell" embolicada amb una bossa de plàstic. En l'embolcall no hi ha cap símbol de plàstic biodegradable i, per això, el grup municipal d'ERC Castelldefels ha portat aquesta qüestió al Ple municipal de setembre, on des de l’equip de govern (ICV-EUiA+PSC+CiU) no se'ns va saber respondre si era plàstic biodegradable o no. Des d'ERC creiem que seria un gran error i una gran hipocresia si els embolcalls no fossin de plàstic biodegradable, ja que l'equip de govern (ICV-EUiA+PSC+CiU) ens estaria dient que ens oblidem del plàstic mentre llença 24.000 bosses al carrer. Tota una gran lliçó d'hipocresia.

ERC denuncia les greus molèsties que estan provocant les obres del Baixador

{mosimage}ERC Castelldefels no s'ha cansat de denunciar els greus endarreriments i poc afortunades obres amb les consegüents molèsties que tots els usuaris de la línia de RENFE pateixen per les obres que s'han portat a terme, i el poc pràctic i incòmode acabament en les diferents estacions de la ciutat. La regidora d'ERC, Àngels Coté, ha portat aquesta qüestió al Ple en repetides ocasions. Tot i que som conscients que no són obres municipals, creiem que cal que el govern municipal vetlli per la seguretat, els terminis i el sentit comú de l’ús pràctic d’aquestes instal·lacions ja que el pas soterrat del Baixador serà un pas impracticable per perillós i necessitem saber si es mantindrà la possibilitat de pas elevat que ens permetrà utilitzar aquest transport públic les fosques matinades i nits de l’hivern.