Festa Major d’Hivern 2009

Programa Festa Major d'Hivern 2009

Aquí teniu disponible el programa de la Festa Major d'Hivern de Castelldefels 2009.

{mosimage}Divendres 27 de novembre
18.00 h Encesa oficial dels llums de Nadal a la Plaça de l'Església. Concert a càrrec de la Coral Ventijol.

Divendres 4 de desembre
20.00h Concert jove a càrrec dels grups locals  Third version, Dedondeson, Passport, Sittar green i Anyway, al Centre Frederic Mompou. Entrada gratuïta.
22.00h Actuació de teatre amb l'espectacle Nixon-Frost (Unplugged Escènic), de Peter Morgan, al teatre Plaza. Preu entrada: 15€.

Dissabte 5 de desembre
10.30 h. Festa de la Bicicleta. Sortida de la plaça de l'Església i arribada al parc de la Muntanyeta. Se sortejarà una bicicleta de muntanya entre tots els participants.
11.00h-13.30h Tallers, gimcana i concurs de dibuix sobre civisme, per als més petits, a càrrec de Quiràlia, a la plaça de l'Església i carrer d'Arcadi Balaguer.
17.00h-20.00h Tallers infantils de Nadal a la plaça de l'Església. Vine a construir motius nadalencs i/o a maquillar-te.
18.00h Inauguració oficial de la Fira de Nadal, a la Plaça de l'Església, a càrrec de l'alcalde de Castelldefels, Sr. Joan Sau i Pagès, i de la 3a tinenta de Promoció Econòmica, la Sra. Anna Maria Pérez Fernández.
18.30h Espectacle d'animació per a tota la família. Des de les llunyanes terres d'Orient ens visitarà el CAMELL TURBANT, el més simpàtic del planeta! a la plaça de l'Església.
18.30h Sarsuela “Agua, azucarillos y aguardiente”, a càrrec de la companyia Principiants del Casal Rafael Casanova, al teatre Plaza. Entrada gratuïta.
21.30 h. Trobada-sopar d'entitats a l'Hotel Playafels (c/ Ribera de Sant Pere, 1) i ball per a tothom.

Diumenge 6 de desembre
10.00 h.  XXVIII Pujada al Castell (cursa popular i de disminuïts). Sortida de la plaça de l'Església. Recorregut: 5 kilòmetres
11.00-13.00h Gimcana i xocolatada a càrrec de l'Agrupament Escolta Grimpamons, a la plaça de l'Església.
11.00h- 14.00h Tallers infantils de Nadal a la plaça de l'Església. Vine a construir motius nadalencs i/o a maquillar-te.
D'11 a 12,30 h. Visites guiades al Castell i la Capella. Exposició dels treballs realitzats al taller de civisme.
12,30 h. Recepció d'entitats de la ciutat a la Sala Institucional del Castell amb la conferència sobre “Cohesió Social i Civisme” i l'actuació de l'Associació Musical de Castelldefels.
12.00 h. Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la plaça de l'Església, cantonada amb carrer Arcadi Balaguer.
12.00h-14.00h Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”, a la plaça de l'Església. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels.
13.00h Espectacle d'animació per a tota la família a la plaça de l'Església. Des de les llunyanes terres d'Orient ens visitarà el CAMELL TURBANT.
17.00 h Ball de la gent gran i xocolatada, al Centre Frederic Mompou. Entrada gratuïta.
17.00h-19.00h Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels, a la plaça de l'Església.
18.00h Espectacle itinerant amb pallassos, malabars i màgia, amb la Companyia Toniton, a la plaça de l'Església.
22.00 h. Teatre amb l'espectacle Pagagnini, d'Yllana i Ara Malikian, al teatre Plaza. Preu entrada: 15€ 

Dilluns 7 de desembre
09,30 h Cercavila pels carrers de la ciutat, a càrrec de la Banda de Trompetas y Tambores de la Hermandad Cristo de la Paz.
Recorregut: Sortida de la pl/ de la Música, c/ Juan de la Cierva, c/ Església, pl/ de l'Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Major, Av/ Manel Girona i pl/ Joan XXIII.
12.00h Actuació infantil de l'espectacle Un altre intríngulis, a càrrec de la companyia Cop de Clown, a la plaça de l'Església.
Organització: Xarxa d'Espectacles Infantils, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels.
12.00h-14.00h Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels, a la plaça de l'Església.
13.00h Espectacle itinerant amb pallassos, malabars i màgia, a la plaça de l'Església.
17.00h-19.00h Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels, a la plaça de l'Església.
17.00h-20.00h Tallers infantils de Nadal. Vine a construir motius nadalencs i/o a maquillar-te, a la plaça de l'Església.
18.00h Espectacle itinerant amb pallassos, malabars i màgia, a la plaça de l'Església.
18.30h. Arribada dels grallers a la plaça de l'Església, des de la Plaça de l'Estació per l'avinguda Santa Maria, amb la participació de les Escoles de Grallers de Sitges, Maricel de Sitges i de Castelldefels.
19.00h. Cercavila pels carrers del centre, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de la colla de diables Bartolumeu de Sitges.
Recorregut: Sortida de la plaça de l'Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, Av/ Constitució, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, c/ Santiago Rusiñol, c/ Pintor Serrasanta i arribada a la pl/ de l'Església.
20.30 h. Cantada d'havaneres, amb el grup d'havaneres Cavall Bernat, i rom cremat, al teatre Plaza. Entrada gratuïta.

Dimarts 8 de desembre
08.00 h. Matinades pels carrers de Castelldefels, a càrrec dels Grallers de l'Agrupació de Cultura de Popular.
10.15 h. Cercavila a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular, amb la participació de la colla infantil de diables de Castelldefels.
Recorregut: sortida de l'avinguda Lluís Companys, c/ Pintor Serrasanta i arribada a la plaça de l'Església.
11.00 h. Missa solemne a l'església de Santa Maria.
D'11.30 a 13.30 h 1r concurs d'estil i elegància de cotxes de cavalls Ciutat de Castelldefels, al Parc de la Muntanyeta. Organitzat per l'Ajuntament de Castelldefels i el Club d'Enganxes i Equitació de Catalunya.
12.00 h. Processó pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels.
Recorregut: Sortida de l'Església de Santa Maria, c/ Onze de Setembre, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l'Església.
12.00h-14.00h. Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels a la fira de Nadal de la plaça de l'Església.
13.00 h. Espectacle d'animació infantil basat en cançons, danses, costums i jocs del món “Els jugamons i Nadal” a càrrec de Lapsus Espectacles, a la plaça de l'Església cantonada amb carrer Arcadi Balaguer.
13.00 h Concert de música clàssica a càrrec de l'Associació Musical de Castelldefels, al teatre Plaza. Entrada gratuïta.
17h. Plantada de castells a la plaça de l'Església, amb la participació dels castellers de Sagrada Família, Xerrics d'Olot, Colla Jove de l'Hospitalet i de Castelldefels.
17.00h a 19.00h. Taller “Construïm un Pessebre amb terrissa”. Fes la teva figureta i participa en un pessebre fet pels nens i nenes de Castelldefels a la fira de Nadal de la plaça de l'Església.
18.00 h. Missa rociera a l'Església de Santa Maria amb el Coro Rociero Blanca Paloma.
18.30 h. Concert coral al teatre Plaza, a càrrec de l'Agrupació coral de Guardiola de Font-rubí i Marinada de Castelldefels. Entrada gratuïta.

Altres activitats
Dissabte 5
12.00 h i 17.00 h Taller sobre “Feng Shui de Nadal”, a càrrec de l'escola de Tai-txi Joanyinyang, al Casal de Cultura. Taller d'1,30h, en què podreu aprendre com decorar la casa de forma harmònica per a la celebració de Nadal, distribució de comensals, energia positiva, la influència de l'arbre de Nadal, etc. Cal fer inscripció prèvia al c/e: joan@joanyinyang.com.       

Diumenge 6, dilluns 7 i dimarts 8
12,00h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l'escola de Tai-txi Joanyinyang, al Parc de la Muntanyeta.

Coincidint amb la Festa Major d'Hivern torna la Fira de Nadal, els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre, a la plaça de l'Església i carrers adjacents.
Els comerços de la ciutat hi oferiran tota mena de productes nadalencs i també es podrà gaudir d'una mostra artesana nadalenca composta per:
– Més de 40 artesans
– Cabanes rústiques amb venda de productes nadalencs
– Forn de pa artesanal

La Mostra s'acompanyarà d'animació al carrer i de tallers infantils. Horari: De 10 a 21h.

{mosimage}