Grehic – Activitats desembre’09

Grehic – Activitats desembre'09

Grup de Recerques Històriques de Castelldefels (GREHIC)

Divendres 4, 20.30 h – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
L’edifici de l’església de Santa Maria de la Salut. 100 anys d’història de Castelldefels.

La commemoració d’un aniversari sempre és motiu d’especial alegria, i quan aquest aniversari és el número 100, encara  ho es més. En aquest cas el centenari correspon a l’edifici de l’església parroquial de Santa Maria de la Salut de Castelldefels, construïda el 1909, la qual cosa encara el fa més especial. Les seves pedres han vist, en aquests cent anys, canviar -i de quina manera!!- l’entorn natural, paisatgístic i urbà que l’envolta. Des del GREHIC ens havíem plantejat de fer alguna mena de publicació per commemorar aquest centenari, sempre des d’un punt de vista de la seva història (la de l’edifici i la del seu entorn). Finalment, ens va semblar que la millor manera de fer-ho era donar la paraula a diversos autors, per tal que ens confegissin una visió el més àmplia possible dels diferents aspectes que envolten sempre una construcció d’aquestes característiques. Així, doncs, aquest llibre vol ser un regal commemoratiu d’aquest aniversari, sobretot pel que d’esforç i gaudi significa el fet de poder arribar a complir 100 anys.

La presentació tindrà lloc, dins els actes de la Festa Major d’Hivern, a l’església de Santa Maria, a les 20.30 hores.