Obres i dèficit

Obres i dèficit

{mosimage}A Convergència ens arriben moltes queixes per les molèsties que causen  les obres que s’estan portant a terme a la ciutat, i jo mateix en pateixo els inconvenients al carrer de casa.  És una situació complicada, l’ajuntament no pot deixar passar l’oportunitat d’obtenir uns diners que l’estat reparteix entre els municipis, a raó de 177 € per habitant, amb la condició de destinar-los a un determinat tipus d’inversions que cal tenir enllestides abans del 31 de desembre. Els requisits de la subvenció obliguen a executar molts projectes de forma simultània, per tenir-los acabats dins del termini establert, i això fa que els mecanismes de control tècnic no puguin funcionar amb tota la precisió que fóra necessària, perquè han d’atendre massa fronts al mateix temps. Quan acabin les obres moltes vies de la ciutat faran un salt endavant en qualitat urbana, però mentrestant hem de patir les conseqüències de la improvisació del govern espanyol amb un pla de repartiment de diners als municipis que no resol cap dels problemes de fons de la crisi econòmica ni del finançament local, i es limita a mantenir de forma artificial empreses constructores i llocs de treball, al mateix temps que s’infla el deute públic. Els diners per a inversions sempre són benvinguts, però ajuntaments com el nostre tenen unes prioritats diferents de les que imposa el govern Zapatero amb els seus plans populistes, i està fora de lloc posar-se a fer obres i obretes de forma desaforada mentre es dispara el dèficit públic. El mes de juliol ens apujaran l’IVA i altres impostos, i ens voldran convèncer que és necessari per controlar el dèficit, quan en realitat la despesa pública ha sortit de mare amb actuacions de discutible necessitat, com ara abocar milions d’euros als municipis perquè refacin els carrers de pressa i corrents.

Armand Güell
President CDC Castelldefels