Pressupostos amb responsabilitat

Pressupostos amb responsabilitat

{mosimage}En el darrer Ple d’octubre s’han aprovat uns pressupostos municipals responsables, curosos a disminuir despeses que han de contenir-se, en un moment delicat econòmicament parlant, sensibles amb les necessitats d’ajuts socials que van creixent tal com la crisi es va fent més crua, i conscients que, tot i amb la crisi, cal fer un esforç entre tots i totes per completar  i millorar la ciutat pel que fa les seves infraestructures educatives, culturals, urbanístiques.

Sense discussió possible, la ciutat s’ha de mantenir neta, ordenada, enjardinada, il·luminada, etc. Però, a més, hem de tenir cura que les persones  que hi viuen tinguin cobertes les seves necessitats d’habitatge, alimentació, comunicació, escolaritat, sanitat, seguretat, etc. I tampoc podem oblidar la vocació solidària de Castelldefels, més enllà dels seus límits territorials. Per tant, no s’escauen postures demagògiques que s’aventurin a proposar de reduir al màxim, o fins i tot eliminar, tot allò que no sigui de competència obligatòria, sobretot quan es fa des de la ignorància del que això podria suposar per a les famílies de Castelldefels.

Quan es defensa la bandera que no hi ha dretes ni esquerres però es plantegen aquest tipus de propostes, s’evidencia que sí hi ha diferents maneres de veure quina és la responsabilitat dels governants d’un municipi.

ICV-EUiA  entén que el govern municipal ha presentat a aprovació uns pressupostos responsables que tenen en compte el dia i dia  de la ciutadania en tots els seus aspectes, i que no obliden la necessitat de contenir la despesa en tot allò que sigui possible.

En temps de crisi no poden patir encara més aquells que menys tenen.