Primera florista de Castelldefels, Eulàlia Baleta

Primera florista de Castelldefels, Eulàlia Baleta

La Voz de Castelldefels ret homenatge a la primera florista de Castelldefels, la Sra. Eulàlia Baleta, en reconeximent a tota una llarga trajectòria professional al capdavant de “Flores Eulalia”.

{mosimage}A punt de fer els 91 anys, la Sra, Eulàlia ens rep a casa seva, al barri de Bellamar, i malgrat la seva delicada salut, es mostra molt feliç i agraïda de rebre aquest reconeixement. Han estat molts anys venent flors i, d’elles, la Sra. Eulàlia n’ha conservat l’esperit en la seva bellesa serena actual, de l’ànima de totes les flors que han passat per les seves mans des que el 25 de desembre de 1962, en aquell Nadal nevat, ella i el seu marit, el Sr. Antoni Montserrat, van obrir el quiosc “Flores Eulalia” a la plaça de l’Estació. Aquell quiosc fou el primer de vendre flors a Castelldefels i la Sra. Eulàlia la primera florista. El seu marit, el Sr. Montserrat, horticultor i fructicultor, recorda els anys en què ell anava a comprar les flors, primer, a la Rambla de Barcelona i, poc després ja, a Montjuïc.

{mosimage}“Flores Eulalia” va servir flors durant molts anys, fins la dècada dels 80, moment en què i a causa de la remodelació de la Plaça de l’Estació, es van veure obligats a tancar. Ambdós recorden amb cert dolor que no poguessin arribar a un acord amb el govern municipal d’aleshores per reinstal.lar-se al mateix lloc, cosa que va fer que aquest mític quiosc, imatge inesborrable de la història del comerç local i de l’imaginari de milers de castelldefelencs, hagués de tancar definitivament les portes.

Avui, i a inicitiva de La Voz de Castelldefels, fem memòria històrica i li agraïm a la Sra. Eulàlia la seva tasca al capdavant d’aquell negoci. I com a suport d’això, la mateixa tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Foment de l’Ocupació, la Sra, Anna Maria Pérez (CiU) ha volgut col.laborar en l’entrega d’aquest reconeixement envers la Sra. Eulàlia Baleta, la primera florista de Castelldefels.