Protesta Veïnal

A l’atenció del Molt Honorable President de la Generalitat

{mosimage}SENYORS POLÍTICS, ESTEM PARLANT DELS NOSTRES FILLS I FILLES

Ja fa 5 anys que esperem unes instal·lacions adequades per una bona educació per als nostres fills i filles, aspecte que com a pares i mares ens preocupa molt.

Entre l’Ajuntament de Castelldefels i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ara fa 3 anys es van  comprometre amb totes les famílies que el curs 2009-10 tindríem una escola nova. Aquesta promesa no s’ha complert , a més, no la tindrem ni per a l’inici  del curs següent.  La nostra confiança en les institucions s’ha acabat i la nostra paciència també. Ens sentim discriminats i desatesos per una educació pública, que no compleix amb uns mínims que qualsevol pare i mare voldria per als seus fills i filles.

Actualment, estem ocupant 2 edificis molt antics, petits i separats per una plaça, amb els inconvenients d’haver de traslladar als alumnes pel mig del carrer per anar al menjador, a l’aula d’informàtica i anglès. Si  plou, s’han de mullar per creuar d’un edifici a l’altre.

No tenim instal·lacions esportives, ni gimnàs, només un pati petit. I quan plou no poden fer esport, ni sortir al pati, i s’han de passar tot el dia tancats a les aules.

No tenim biblioteca, no tenim aula de música.

No tenim cap sala per poder fer les festes de Nadal, ni de fi de curs, … festes que tant ens agrada a tots els pares i mares compartir amb els nostres infants.

Tenim un espai de menjador molt reduït, que no està preparat per a tants nens, es fan 3 torns i tampoc podem tenir una cuina pròpia, fet que encareix el preu del menú.

No tenim més espais per acollir nous alumnes de P3. Aquest curs només ha pogut entrar 1 línea de P3, i l’any que ve?

Què volen proposar-nos?  Esperar un any més i un altre? I el proper curs, fer noves aules al menjador, i portar els nens i nenes a menjar fora de l’escola? Deixar-nos sense la sala de reunions dels mestres?

Vostès voldrien aquestes condicions a l’escola dels seus fills i filles?
Què hem de fer?  Marxar de l’escola pública a la privada o concertada?
Creiem que els nostres fills i filles no es mereixen aquestes condicions i, com a pares i mares, lluitarem perquè aquesta situació acabi ja.

Senyors polítics, recordin que estem parlant dels nostres fills i filles, el més important en aquesta vida per nosaltres. I per a vostès?
Esperem que la nostra demanda tingui una ràpida solució, la millor per als nostres fill i filles.
 
L’ A.M.P.A de l’escola Josep Guinovart de Castelldefels
Castelldefels, a 15 de novembre de 2009.