Una nova casa del Infants

Una nova casa del Infants

{mosimage}“Una nova casa dels infants a Castelldefels és una passa més cap a aquest univers que somiem: la ciutat educadora, que ha de desprendre valors de convivència i fraternitat des de tots els seus racons, els seus serveis, a cada una de les persones que l’habiten.

Obrir aquesta nova casa és fer una mica més de xarxa, és crear més espais físics i emocionals per compartir i viure la criança dels més petits, sense allunyar-los de les seves famílies, de la manera que aquestes tenen de cuidar-los i al mateix temps, afegint una dosi extraordinària de qualitat en forma de tendresa, amor, cura, atenció, observació…”. Amb aquestes paraules Lourdes Carreras, regidora d’Educació, començava la seva intervenció en la inauguració de la tercera Casa dels Infants municipal a Castelldefels. Aquesta és una magnífica notícia per a la ciutat, i amb la quarta casa dels infants –que veurà la llum l’any 2011-, la nostra coalició (ICV-EUiA) i l’equip de govern municipal mostren el compromís pràctic -des de l’ensenyament públic i de qualitat- amb els infants, les famílies i ciutat i el compliment del programa electoral. Les cases dels infants públiques de Castelldefels són un únic projecte educatiu plural, obert, igualador i inclusiu. Pretén que els infants de la ciutat gaudeixin dels seus drets i fa de Castelldefels una ciutat que educa des de tots els seus espais, estructurals i convivencials.  Aquests centres són llars per a les famílies. Les famílies poden gaudir de l’escola, de l’espai de joc, de l’escoleta, de l’espai familiar, de l’espai nadó i del suport a la lactància. Poden recórrer al suport dels equips educador, aportar idees o suggeriments de millora, participar de la formació per a mares i pares.
“Busquem la felicitat dels infants i sabem que això és un benefici per a tota la família, per a tota la societat, perquè tenim el convenciment que invertir en els més petits és fer una societat cada vegada millor”, aquest compromís expressat també, per la regidora Lourdes Carreras, és una bona manera de mostrar la utilitat de la política, els valors dels servidors públics i el paper de les institucions.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat
jordi.miralles@parlament.cat