Un pas més per a la dignitat de Catalunya

Un pas més per a la dignitat de Catalunya

{mosimage}El passat dia 26 de novembre es va produir un fet que s’ha considerat històric, tots els diaris catalans van publicar un mateix editorial en defensa de la dignitat de Catalunya, davant la previsió reiteradament anunciada que el Tribunal Constitucional (TC) sotmetrà a una retallada l’Estatut que va ser aprovat per referèndum l’any 2006, una retallada que pot ser interpretativa o afectar directament la redacció del text, però que en tot cas atacarà una norma que es fruit d’un pacte molt laboriós, que ja va comportar renúncies doloroses per la part catalana i que finalment va ser aprovada directament per la ciutadania de Catalunya. L’editorial de la premsa és destacable tant pel seu contingut, per la seva defensa d’elements fonamentals de la nostra identitat i per l’exigència de  respecte per Catalunya, com pel fet que hagi estat assumit per dotze diaris de línies ideològiques diferenciades, però que han estat capaços de deixar de banda les seves diferències i matisos per oferir una resposta unitària a una agressió llargament anunciada contra la voluntat majoritària del país. I si els diaris s’han posat d’acord també els partits polítics hauríem d’estar a l’alçada, exercir lideratge i marcar l’acció a seguir davant l’eventualitat d’una sentència adversa del TC. S’han succeït diversos anuncis sobre la data en què es farà pública, però ara mateix ningú no ho sap del cert. El més prudent fóra preparar-se amb el temps suficient per donar una resposta efectiva, que no sigui fruit de la improvisació i que aplegui el màxim de suport, tant polític com social.  La implicació de la societat civil, de la que en un sentit ampli forma part la premsa, és bàsica, però la responsabilitat de liderar la defensa de Catalunya recau en primer lloc ens els partits.

Bon Nadal i Feliç Any 2010.

Armand Güell
President CDC Castelldefels.