A les barricades!

A les barricades!

{mosimage}Estimat lector, aquest no és un article normal, ni tan sols per mi. Això no és un article. Això és una crida. D'aquí un temps -menys del que es pensa- arribarà Sant Jordi, i cal estar preparats. Perquè, quan el moment arribi, ens mourem tots histèrics entre stands plens de llibres i roses, sense poder raonar més enllà de provar de triar quin bestseller és el que més agradarà, o quin color de rosa és el més original.

Per això faig aquesta crida. Estimat lector, camarades autors -també coneguts com Distingida Competència-, us necessito. No! No us necessito només jo! Castelldefels sencer us necessita! Si em disculpa la falca, li demanaria que llegís aquest paràgraf amb un to de veu -o pensament si no ho fa en veu alta- el més entusiasta possible -gràcies-.

I per què? Un any més Castelldefels té premis amb forma de tota classe de coberts de tots els metalls -la darrera adquisició va ser un escuradents-, però un any més no hi ha cap reconeixement per als qui escriuen en aquest poble. I és per això que us necessito. M'he proposat que aquest any es premiï el millor llibre de l'any literari 2009 -espai de temps entre el 24 d'abril del 2009 i Sant Jordi 2010-, així que us proposo que us uniu a mi en aquest moviment subversiu.

Qui pot participar? Tothom! Si has escrit i publicat un llibre i vius a Castelldefels -de fet, amb que llegeixis aquest diari ja se't considerarà castelldefelenc-, el teu llibre pot, què dic pot?, ha de participar! El gènere és totalment lliure: novel·la, poesia, fins i tot el catàleg de productes de la campanya de Nadal. I qui no hagi escrit? Oh, estimat lector, vostè té la missió més important. Vostè és qui escollirà el millor llibre. I com ho farem, tot això? Amb la millor eina que ens ha donat anys d'evolució en la informàtica i les autopistes de la informació. Facebook.

Quan acabi d'escriure aquest article crearé el grup “El millor llibre de l'any literari 2009”, amb enviar-me un mail -o un missatge al grup- afegiré els llibres candidats, amb el preu i punts de venda, i tothom que els llegeixi els podrà comentar i puntuar -a poder ser en una escala entre el 1 i el 10, per convencional que sembli-. I sí, apreciat lector, si ho fem així és molt probable que més que el millor llibre es triï l'autor amb més amics -la qual cosa planteja un seriós problema per a mi- però confio cegament en vostè, en tots vostès.

Sé que ho està pensant: “I si ningú no s'apunta?” Estimat lector, està llegint la persona que va escriure la crònica de la presentació que ell mateix va fer d'un llibre que sorprenentment també es va publicar ell mateix. A aquestes alçades no em ve d'una mica.

Només queda una dada per comentar, la quantia del premi. Serè breu. No n'hi ha. No hi ha millor premi que el reconeixement de qui llegeix un llibre, així que he pensat que seria brut afegir-hi diners.

Camarades, a les barricades!