I diu el diccionari: democràcia=doctrina

I diu el diccionari: democràcia=doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en  l’elecció dels governants

{mosimage}Tres dies de sol no espanten la nuvolada, les primaveres acostumen a ser calentes políticament, i  aquesta ve precedida de grisor i fredor. A la meva ciutat, però, els núvols amenaçadors són més intensos que en altres contrades del país. Perquè si democràcia és la veu de la gent, de tota, la veu que ens agrada i la que no; si democràcia és la intervenció de la gent en el govern dels afers públics; si democràcia és llibertat d’opinió i d’expressió; si democràcia és respecte i equitat; si democràcia és l’elecció dels governants, també aquells que som a l’oposició i que també som electes; si democràcia és quelcom més que paraules ostentoses i buides…en el govern dels afers municipals…en la nostra ciutat,  hi manquen cabassades . Si ets dels que manen, que vol dir en l’argot del poder castelldefelenc, que uns que en són tres però fan costat als que són nou i que sumats als que en són quatre i tu, amic meu vas als seus sopars, els rius fins i tot el que no fa gràcia o bé honestament comparteixes carnet segurament tindràs veu i podràs exercir els teus drets, però si ets del que en diuen “despectivament” oposició, que vol dir aquells que no tenim el poder, ets dels altres o de ningú (sigui dit de pas la majoria) i  goses compartir honestament carnet i defensar les teves idees, ai mareta,que malament ho tindràs! Si vols tenir veu, hauràs de cridar, el mitjà que pagues amb els teus impostos al servei dels altres estarà. Si demanes poder al carrer estar i a la gent parlar, dia, hora i lloc et demanaran determinar, és igual que siguis tan sols un ciutadà que vulguis els teus drets defensar i que no comparteixis carnet amb ningú o estàs amb ells o et tractaran com si estiguessis contra ells. I com que la situació és dura i fa massa que perdura cal com a mínim pregonar-ho. Ja n’hi ha prou, de fer servir la institució per a fer campanya electoral, equitat? Ja n’hi ha prou, de prepotència i de “ amb mi o contra mi”, intervenció del poble? Què…? Llibertat d’expressió…quina? Au vinga!, que alguns hem lluitat molt per una democràcia de veritat i no ens dóna la gana que ens la convertiu de fireta!