ICV-EUIA per Castelldefels – Ciutat Educadora

ICV-EUIA per Castelldefels – Ciutat Educadora

{mosimage}L’educació lenta, la que té cura dels ritmes personals, les emocions i la formació dels valors de la convivència i el respecte als altres i al medi natural, és un concepte que xoca d’entrada amb el model de societat que es mou de pressa sense saber on va, sovint més preocupada del tenir i el consumir que del ser. La ciutat que educa és un concepte que per a molts partits polítics encara és anys llum… perquè planificar, preveure, fer xarxa, treballar transversalment els resulta lent i excessivament “descontrolat”.

La nostra coalició, ICV-EUiA, no ha estalviat ni estalviarà esforços per recordar que, per una banda, cal avaluar constantment les dades de canvi demogràfic, cal pensar en els serveis públics quan les ciutats creixen en habitatges, cal crear una xarxa sòlida de relacions entre tots els agents socials que intervenen en l’educació quotidiana de la ciutadania, des dels 0 als 100 anys….i, per altra banda, cal impregnar tota aquest treball d’un silenciós anar endavant, sense pressa, valorant la singularitat de les persones, de cada infant, cada jove, que essent igual en drets és diferent en el tarannà, mirant i escoltant en positiu les seves propostes. Per això, sovint, en el treball absorbent i meditat de cada dia, no ens dóna temps a fer-nos massa fotos, però estem darrera  de la planificació escolar, del manteniment dels centres, del dret a l’educació inclusiva, de la creació de nous centres com l’escola Guinovart, el quart Institut de Castelldefels o la quarta Casa dels Infants de Ca n’Aymeric,  de l’ampliació d’oferta per a persones adultes, de l’intercanvi d’experiències i del reconeixement públic d’aquestes, siguin iniciatives dels Centres, de les Ampas, de l’alumnat o de les entitats de lleure…

Des del Pla educatiu d’Entorn, i amb una vocació d’eixamplar llaços, treballem intensament per la Ciutat Educadora, que és el somni per a Castelldefels en què estem treballant i al qual us convidem a sumar-vos.