Entrevista a Gemma Carrera

Entrevista a Gemma Carrera

{mosimage}Gemma Carrera és membre de l’ONGD Solidaritat Sense Mons des de fa 3 anys. Ens explica una mica la seva tasca actual.

Per començar, explica’ns una mica quina ha estat la història de la vostra entitat
Solidaritat sense Mons ja té uns quants anys de rodatge, oficialment es va constituir l’any 97, però va ser cap al 1995 quan un grup de persones, amb inquietuds i esperit solidari, va decidir tirar endavant aquest projecte. Es difícil resumir tots aquests anys, crec que s’ha fet una feina molt gran, la participació en campanyes i activitats locals ha fet que Sense mons s’hagi convertit en una entitat del poble i per al poble.

Parlant d’activitats, properament una altra edició del Sopar Medieval Solidari, com es presenta?
Sí, aquest any, l’onzena edició, per a nosaltres és una activitat de les més importants i, potser, la més entranyable. Ara estem treballant en la logística, ja queda poc per al dia  12 de juny, i volem que aquest sopar medieval sigui igual o millor que el de l’edició passada.

Aquest any, torneu a dedicar el Sopar a Nicaragua, com és això?
Mai hem deixat de treballar i de col·laborar amb Nicaragua. És veritat que les últimes edicions les hem dedicat a l’Àfrica. Per exemple, l’any passat el vam dedicar al projecte dels infants orfes de Wukro a Etiòpia. Però Nicaragua ha estat i segueix sent el pilar clau de la nostra entitat, des de l’any 1996 Solidaritat sense Mons ha treballat molt estretament amb aquest país, i més concretament, en la població rural d’ El Sauce, on hem impulsat la Casa Asil per a la gent gran; hem col·laborat en la creació de serveis com ara la biblioteca, vàrem impulsar un projecte de microcrèdits anomenat “banc de vaques”  i varem crear la Casa Materno-Infantil d’El Sauce, a qui dediquem el sopar d’aquest any.

A què és  degut?
A finals de l’any passat vàrem rebre una demanda urgent de la Casa Materno-Infantil d’El Sauce, ja que la majoria del pressupost destinat a cobrir les necessitats de les dones i els nounats es va haver d’invertir en la reparació de l’edifici, ja que part del sostre s’havia esfondrat i es trobava en molt males condicions, ara la manca de material i aliments s’ha vist molt afectada…

{mosimage}Què és el que va motivar la creació d’aquest Casa?
A Nicaragua, sobretot a les zones rurals, com El Sauce, on els camins no estan asfaltats, que es converteixen en fang en les èpoques de pluja, on els assentaments, pobles i comunitats queden molt allunyades dels centres sanitaris i on la manca de recursos es una realitat,  es va generar una situació d’alarma social davant de l’augment de dones embarassades que morien pel camí, abans de poder arribar a un centre sanitari per donar a llum. Ara amb la Casa Materno-Infantil, es dóna cobertura a aquestes dones, fent un seguiment de l’embaràs, proporciona assistència mèdica, i es generen les condicions òptimes i necessàries per tenir cura de la mare i el nounat. Realment, es fa una feina, molt important.

Alguna última cosa…
Doncs, animar a la gent de Castelldefels a comprar-se l’entrada pel Sopar Medieval Solidari, les places són limitades. És una manera de solidaritzar-se, passant una estona divertida, viatjant a una altra època, disfrutant de l’espectacle i compartint un bon àpat entre la ciutadania de Castelldefels.

ELS ESTABLIMENTS QUE HI COL-LABOREN:
AGENDA CULTURAL
AJUNTAMENT DE CASTELLDEFELS
BOTIGA DEL BACALLÀ
CARTUCHÀ
CAVES FREIXENET
CAVES PUIGMUNT
ECTA-3
EL CASTELL
FLORISTERIA ARIADNA
GAU GOURMET
GRUP SOTERAS
HELADERIA TENTAZIONE
KAMA DEL MAR
LA VOZ
LLIBRERIA CANILLO
PASTISERIA VIVES
PEIXETERIA DANIFELS
PIZZERIA BROOKS
RADIO CASTELLDEFELS
RESTAURANT ANDALUCIA
RESTAURANT GADHUS
ROSTISSERIA LA PINEDA
SPRINT LAB
SUPER ROSITA
VAGI DE GUST
VERDULERIES FIGUERES
XARCUTERIES GALIOT