Pla Jove

La joventut de Castelldefels ja compta amb un Pla Jove

{mosimage}El Ple Municipal de l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar el passat 29 d'abril el Pla Jove de Castelldefels per al període 2010-2014.

Castelldefels ha comptat amb una gran trajectòria en polítiques de joventut, i ara s’ha trobat en el moment de posar en marxa una planificació estratègica per analitzar el camí recorregut, per trobar els seus defectes, per destacar-ne les virtuts i per constituir una eina, com és el Pla Jove, per traçar el camí que l’Ajuntament de Castelldefels, mitjançant la seva Regidoria de Joventut, hauria de seguir en el futur per continuar avançant.

L’elaboració del Pla Jove s’ha realitzat amb la voluntat de donar resposta a les necessitats dels i les joves de la ciutat amb un full de ruta per atendre-les. Al 2008 s’iniciava l’elaboració d’aquest document que portava 2 premisses inicials: elaborar les polítiques de joventut amb la joventut com a principal protagonista i, per altra banda, que aquestes polítiques havien d’incidir en tots els aspectes de la vida del jove, per tal que aquest pogués desenvolupar els seu projecte de vida de manera autònoma.

S’ha comptat per a la seva elaboració amb més de 2.000 joves de centres de secundària i de diferents espais on es troben habitualment; s’han realitzat més de 15 tallers participatius amb diferents col·lectius, per obtenir finalment el Pla Jove 2010-2014 que dóna resposta a les necessitats detectades mitjançant actuacions concretes, dividides en tres eixos: l’emancipació, la participació i la comunicació.

“Aquest document aspira a convertir-se en l’inici d’una nova etapa en les polítiques de joventut a Castelldefels. Comptant amb conclusions clares a les quals dóna resposta amb una gestió útil i suficient de les polítiques de joventut”, afirmava la regidora de Joventut, Candela López, en la seva intervenció en el Ple.