13 morts i 14 persones ferides en l’atropellament de tren al Baixador

13 morts i 14 persones ferides en l'atropellament de tren al Baixador

L'accident va tenir lloc a les 23.40 hores del 23 de juny. Les restes de les 13 víctimes mortals es troben a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet on es du a terme la identificació. Un equip de psicòlegs va atendre els familiars al centre municipal Frederic Mompou.

{mosimage}13 persones van morir i 14 van resultar ferides el 23 de juny, la nit de la revetlla de Sant Joan, com a conseqüència de l'atropellament de tren que va passar a l'estació de Castelldefels Platja. Les restes de les víctimes mortals es troben en la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet on són identificades. Dels 14 ferits, 4 ja estan donats d'alta i 3 es troben en estat molt crític. D'aquestes 3, una està en estat molt greu i 2 en estat d'extrema gravetat. Dels tres ferits en estat crític, 2 d'ells són ingressats a l'Hospital de Bellvitge, i el tercer a l'Hospital Clínic de Barcelona. Les 7 persones restants presenten diagnòstic greu.

La majoria dels ferits són menors de 28 anys excepte una persona que és major de 45 anys. Entre els 14 ferits, 8 homes i 6 dones, hi ha dos menors de 15 i 16 anys. Són víctimes de politraumatisme, i algunes d'elles han estat intervingudes quirúrgicament.

Els operatius d'emergència van poder actuar amb rapidesa davant el succés ja que als voltants s'estava realitzant un control de trànsit mixt de Mossos d'Esquadra i Policia Local. Els serveis d'emergència van poder acudir ràpidament al lloc dels fets, facilitant amb rapidesa el trasllat de les víctimes.

Un equip de psicòlegs i professionals dels serveis mèdics va atendre els familiars durant la matinada de dimecres al centre Frederic Mompou, fins que aquest servei es va traslladar a l'Hospitalet.

El jutge ja ha autoritzat a traslladar el tren des de l'estació de Castelldefels fins a l'estació de Vilanova i La Geltrú, on seguiran les investigacions per determinar els detalls del succés.