El ministre de Foment José Blanco es va desplaçar a Castelldefels

El ministre de Foment José Blanco es va desplaçar a Castelldefels

Després de travessar pel pas subterrani a l'estació de Castelldefels Platja, va assegurar que aquest nou pas és l'únic autoritzat, i que l'estació "compleix amb tota la normativa de seguretat vigent".

El ministre de Fomento, José Blanco, es va desplaçar a Castelldefels la tarda del 24 de juny per examinar in situ el lloc de l'accident ocorregut la nit de dimecres a l'estació de Castelldefels Platja, quan un tren Euromed procedent d'Alacant va atropellar un grup de persones que estaven creuant les vies provocant 13 víctimes mortals i 14 ferits.

Blanco va visitar l'estació al costat de l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau; el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal; el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; el president de Renfe, Teófilo Serrano; el d'Adif, Antonio González, i el secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán.

Després de travessar el túnel subterrani va assegurar que aquest nou pas és l'únic autoritzat, i que l'estació "compleix amb tota la normativa de seguretat vigent". De la mateixa manera, va indicar que el baixador ha estat remodelat fa menys d'un any i té tots els sistemes de seguretat que recull la normativa vigent. En aquest sentit, va subratllar que el pas inferior subterrani "és l'únic espai autoritzat" per al pas i que "no es pot creuar per les vies". "Com tots som conscients que no es pot creuar per una autovia, cal tenir la mateixa prudència per les vies del tren", va afirmar el ministre en la seva declaració.

Tanmateix, va assegurar que l'esclariment dels fets queda en mans del que dictaminin les comissions d'investigació d'Adif, de Renfe i del Ministeri de Foment.

Blanco va desitjar la recuperació de les persones ferides, i va afirmar que el més important ara és continuar amb la identificació dels cadàvers i atendre les famílies.