Joan Sau, alcalde de Castelldefels: “Avui és un dia de dol per a tota la ciutat de Castelldefels”

Joan Sau, alcalde de Castelldefels: "Avui és un dia de dol per a tota la ciutat de Castelldefels"

En una roda de premsa celebrada dijous al Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelldefels, l'alcalde Joan Sau -acompanyat pels Consellers Joaquim Nadal, Marina Geli i Joan Saura- va destacar que és moment d'estar amb els familiars, acompanyar-los i donar-los suport en tot moment.

De la mateixa manera, també va explicar que l'estació de Castelldefels Platja s'ha remodelat recentment i compleix amb totes les mesures de seguretat i accessibilitat.

Amb motiu de l'atropellament de tren ocorregut el 23 de juny en l'estació de Castelldefels Platja, en el qual van morir 13 persones i 14 van resultar ferides, el Saló de Plens de l'Ajuntament va acollir dijous una roda de premsa en la qual van intervenir l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau; el Conseller d'Interior, Joan Saura; la Consellera de Salut, Marina Geli; el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, a més de diversos representants dels diferents serveis de seguretat i emergències.

L'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, va lamentar profundament l'accident, i va afirmar que “avui és un dia de dol per a tota la ciutat de Castelldefels”. “El més important és acompanyar i consolar les famílies de les víctimes en un dia tan dolorós com el d'avui”. D'altra banda, l'alcalde va ressaltar que l'estació de Castelldefels Platja ha estat remodelada fa 7 mesos i compleix estrictament amb totes les mesures de seguretat i accessibilitat. Així mateix, va agrair i traslladar el seu reconeixement a tots els serveis públics per la celeritat mostrada a l'hora d'actuar.

Sau va informar també que des de primeres hores de la matinada va funcionar un espai de suport psicològic per a les famílies de les víctimes al centre Frederic Mompou. Sau també va revelar que rl president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, el va telefonar per donar-li el condol i mostrar-li el seu suport per assolir la total recuperació dels ferits.

El Conseller d'Interior, Joan Saura, va advertir que el procés d'identificació de les víctimes mortals podria allargar-se fins a les 24 o 48 hores. Saura va informar també que els operatius desplegats amb motiu de l'accident havien quedat ja tancats.

Per la seva banda, la Consellera de Salut, va coincidir amb l'alcalde Joan Sau a declarar la jornada d'avui com “un dia de dol profund”, i va facilitar les últimes dades sobre les víctimes mortals i l'estat de les persones ferides en el succés.

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal va destacar que l'estació de Castelldefels Platja  du funcionant amb perfecta normalitat sense cap tipus d'incidents des de la seva remodelació, i va apuntar a la imprudència com a possible causa del tràgic succés.

El Secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, va informar que el ministre de Foment, José Blanco, visitaria a Castelldefels, com així va succerir, en tornar d'una reunió oficial a Brussel·les, amb la intenció de donar suport a les víctimes i a les famílies afectades.