Pirates a Sitges

Pirates a Sitges

{mosimage}Fa uns caps de setmana, mentre arribava el bon temps a Castelldefels i al Garraf, una selecta secta de poderosos d’arreu del món passaven un dies reunits i conspirant contra la democràcia i les persones al municipi veí de Sitges. La reunió era del Club Bilderberg. La primera conferència Bilderberg es va celebrar a l’Hotel del mateix nom, a Holanda, l’any 1954. Ara, cinquanta sis anys després, aquest lobby del capitalisme globalitzat continua dissenyant i orientant accions i decisions a fer arreu del món. El Club Bilderberg està integrat per més d’un centenar de polítics, empresaris, banquers, dirigents d’organismes internacionals com l’OTAN o la Comissió Europea, membres de la reialesa i responsables dels grans grups de comunicació. Les estratègies d’aquesta lògia dels mercats tenen efectes destructius per als pobles i per a la democràcia.

Ha estat una provocació, en tota regla, que aquesta secta dels poderosos reunida a Sitges (o que ho fes a qualsevol altre indret del món) prengui decisions determinants per al futur del món al marge de la ciutadania i les institucions, i al marge de la política i la democràcia. Sembla que van ser elles i elles –en reunions anteriors- els que van decidir que s’havia d’invair l’Iraq. A Sitges van a discutir –diuen- si també li ha arribat el torn a l’Iran. Però també van tractar –sembla- amb la mateixa opacitat una sortida de la crisi on, des de discursos apocalíptics, pretenen posar la por al cos de la gent, negar la política i limitar la democràcia. Una sortida insolidària a la crisi que pretén fer saltar pels aires l’Estat del Benestar europeu. Una sortida conservadora que busca, també, posar fi a contrapoders sindicals, socials i polítics de les esquerres a Europa, portant governs i parlaments cap a majories dretanes i populistes.
A Sitges s’han reunit els pirates de l’especulació, la retallada de drets i la insolidaritat. Segons la reina d’Espanya, present a la trobada de Sitges, la reunió de 2009 “fue divertida”. Quina pena i quina barra.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i diputat
jordi.miralles@parlament.cat