El Canal Olímpic obert gratis a la ciutadania de Castelldefels

El Canal Olímpic obert gratis a la ciutadania de Castelldefels

El Canal Olímpic de Catalunya fou construït per l'Institut Català del Sòl amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, com a seu per a la celebració de les competicions olímpiques de piragüisme.

L’Ajuntament ha signat un conveni amb els responsables del Canal Olímpic mitjançant el qual totes les persones empadronades a Castelldefels podran entrar lliurament al recinte del Canal. A partir del 12 de juliol, i mostrant un carnet que caldrà recollir a les oficines del Patronat Municipal d'Esports sense cost, qualsevol persona empadronada a Castelldefels podrà accedir lliurement al recinte del Canal Olímpic i realitzar diferents activitats físiques com ara córrer, patinar, anar amb bicicleta o passejar al voltant de la làmina d'aigua. Així mateix, es podrà gaudir de les diferents zones verdes que envolten el perímetre del canal. D'altra banda, a partir de l'1 d'octubre, tots els ciutadans i ciutadanes que es facin el carnet podran beneficiar-se d'un descompte del 50% en el preu de la matrícula per ser soci o sòcia del Canal Olímpic de Catalunya. D'aquesta manera, podran gaudir de les nombroses activitats que es programen en les seves instal·lacions al llarg de l'any.

La instal·lació té 450.000 m2 de superfície, dels quals 150.000 m2 són d'aigua dolça procedent del nivell freàtic. El Canal fa 1.200 m de llarg, 130 m d'amplada i 4 m de profunditat. La carretera que envolta el Canal té una longitud de 2.700 m.