Notícies ICV-EUiA

La nova biblioteca avança

{mosimage}Les obres de la nova biblioteca Ramon Fernández Jurado avancen. Des del carrer Bisbe Urquinaona ja es poden veure les tres plantes d’aquest nou equipament que podrem inaugurar el novembre de l’any que ve. A data d’avui (juliol) ja és visible la planta baixa on anirá la secció infantil, la sala d’actes i la sala d’exposicions. En la segona planta s’instal·larà la zona de lectura i consulta del fons general i la sala de tecnologies de la informació. En la tercera planta hi haurà les sales d’estudi.

Nous espais educatius i socials al barri de Vista Alegre

{mosimage}El 22 de juny la Conselleria de Política Territorial i Obres Publiques va aprovar la reforma integral del barri de Vista Alegre en el marc de la Llei de Barris. S'invertiran 9,2 milions d'euros per tal de modernitzar molts dels espais i serveis del barri i entre aquests hi haurà la remodelació del recinte de l'antiga escola Vista Alegre. Un espai emblemàtic que va ajudar durant anys a fer barri i a fer ciutadania, des de la seva funció educativa i social.

Aquests 4000 m2 d’història i futur tindran  espais dedicats a l'educació i formació de joves i adults, espais polivalents per la gent gran, joves, o entitats en general, entre d'altres propostes. Per ICV-EUiA ha estat molt important prioritzar aquesta remodelació per reconvertir aquest espai.

Aires joves als espais públics

{mosimage}Juntament amb l’Associació Juvenil d’Artistes Urbans de Castelldefels, desenvolupem un projecte d’implementació del graffiti a la ciutat aconseguint introduir aquest art a la imatge de la ciutat, amb la finalitat que convisquin civisme i graffiti en un mateix espai. Avui ja comptem amb cinc equipaments redecorats amb graffiti a la ciutat: el Casal de Joves; Casa dels Infants de la Muntanyeta i Gran Via Mar; i les escoles Lluís Vives i Jacint Verdaguer. Una feina que complementa un treball d´educació pel civisme amb joves, alumnes dels centres que han treballat en l’elaboració de les seves obres d’art i fins i tot amb les mares que han col·laborat.

Accions d’ICV-EUIA al Parlament de Catalunya i al Congrés dels diputats per Castelldefels

{mosimage}El Grup Municipal d’ICV-EUiA de Castelldefels es va reunir amb Joan Herrera –actual portaveu del grup parlamentari de IU-ICV en el Congrés dels Diputats i candidat d’ICV-EUiA a les properes eleccions al Parlament de Catalunya- i Jordi Miralles –diputat al Parlament de Catalunya que repetirà com a candidat en les properes eleccions- per parlar de temes que afecten Castelldefels. Entre ells van sortir la recent resolució a la petició que es va fer per a l’obertura del Canal Olímpic a la ciutadania de Castelldefels o l’esmena presentada als pressupostos generals de l’Estat en relació amb l’ampliació del nou tram, recentment inaugurat, del Passeig Marítim.Vam concloure la trobada presentant el nostre rebuig a la sentència de l'Estatut, i per altre banda animant-nos a emplaçar al major nombre de ciutadans i ciutadanes a la Vaga General del proper 29 de setembre.

Restauració i rehabilitació del Castell

Castelldefels ha rebut una subvenció de 500.000€ de la partida del 1% cultural del Ministeri de Foment. Aquesta petició de subvenció, que vàrem impulsar des de la Regidoria de Cultura, ens permetrà poder efectuar les obres de la 4a fase de restauració i rehabilitació del Castell.

Nova Casa dels Infants a Ca n’Aymeric

Després de Can Vinader, la Muntanyeta i Granvia Mar, ara serà el torn a Ca n'Aymeric. És en aquesta nova zona d'equipaments de la ciutat on, a més d'un centre de salut i de l'escola Guinovart, s'aixecarà el nou centre 0-3. Aquesta tindrà 99 places i completarà la xarxa d'educació infantil pública municipal.