Si som a l’agost,tocava festa major…

Si som a l’agost,tocava festa major…

{mosimage}I, sí, som a l’agost i s’ha acabat la festa major més insípida que mai. Molts diners per un sol cantant mediàtic que no va cantar ja que la pluja ho va evitar. Unes havaneres i uns focs un dia abans del pregó que arreu i sempre obre les festes i m’abstindré de comentar un pregó monolingüe, en castellà, naturalment…I enmig de tanta desídia només han salvat els mobles la gent, com sempre, de l’agrupació de cultura popular que han donat una lliçó de bon fer, capacitat per a fer festa amb pocs calers i capacitat d’innovar, aprofundir i recuperar el nostre malmès patrimoni cultural. Que hi ha pocs diners? Doncs, una mica d’imaginació i ganes que no tot depèn de pagar un gran catxet per una sola actuació estelar! La nostra ciutat és gran i la nostra gent diversa, perquè no pensen en tota la ciutadania quan programen? És potser perquè pensen que els que ens quedem a l’agost no som un bon sac de vots? O potser ara ja pensen en la campanya, més ben dit, campanyes que s’apropen? En el nostre país hi ha un munt d’orquestres i grups que per pocs diners poden oferir unes actuacions diversificades, per a gent gran i més gran, per a gent jove, per a adolescents, per a la canalla, per als de mitjana edat, etc., però és clar, cal currar-s’ho i enguany la deixadesa en el muntatge de la festa era evident. Un pregó que no obria res, que es feia el segon dia (per entendre’ns un pregó d’obertura d’una cosa ja iniciada no té cap mena de sentit) i una manca d’esma, un anar fent perquè toca, de qualsevol manera, sense pólvora, sense esperit…I, el pitjor és que aquest narinant s’està convertint en la manera de fer d’aquest govern municipal que exhaureix sense pena ni glòria el darrer any de mandat. Som a l’agost i, acabades les festes, toca pensar que s’acosta setembre…