Una Catalunya forta en R+D+i

Una Catalunya forta en R+D+i

{mosimage}El segle XXI es caracteritza per un protagonisme creixent del coneixement. La recerca i innovació en tot el que fa referència a optimització de processos productius, salut i benestar material continua sent determinant, però també guanya pes la generació de sabers relacionats amb la cultura i el gaudi, segons ens diuen els experts. I jo hi estic d’acord. El com ha de ser la recerca i la innovació dels pròxims anys sembla clar però, aquí, el que falla d’entrada és la percepció que té la societat, l’empresari, molts polítics i, fins i tots, rectors universitaris de Catalunya del que hauria de ser una bona política de recerca i innovació que, sense cap mena de dubte, ens podria dur a una sortida molt digna de la crisi, perquè a Catalunya tenim les condicions per fer-ho. El sistema català de recerca i innovació que ja en l’època del President Pujol va agafar una forta embranzida, s’ha anat ensorrant  durant tots aquests anys de tripartit d’una manera alarmant fins al punt d’assegurar que, ara per ara, ens manca un projecte ferm en aquests àmbits. A Convergència i Unió som conscients que per sortir de la crisi hem d’apostar pel món educatiu i que si governem a la Generalitat, mirarem de recuperar el departament d’Universitats i Recerca perquè es parla molt de retallar sous de funcionaris i pensionistes però poc de recuperar el coneixement, cosa que es podria traduir en benestar i feina. No serà fàcil perquè, en primer lloc, cal austeritat però, per poc que es pugui, el nou govern de la Generalitat haurà de potenciar aquest departament d’Universitats i Recerca perquè l’educació superior, la recerca i la innovació són elements clau per preparar la Catalunya del futur, una Catalunya que recuperi el lideratge industrial, empresarial, científic i tècnic.

Ruth Ortega
Regidora de Protecció Civil