Així no, el 29-S a la vaga general

Així no, el 29-S a la vaga general

{mosimage}Quan aquesta edició de La Voz surti als carrers de Castelldefels, quedaran poques hores per al dimarts 29 de setembre, una data que passarà a la història d’Espanya: el 29 –S, Vaga General. En el darrer número, en aquest mateix espai, escribia l’article Prou retallades, el 29-S vaga general. En ell feina la pregunta “Què suposa aquesta reforma?”. Doncs bé, crec necessari tornar a repetir la resposta: “La reforma no crearà ocupació, però fa que acomiadar sigui més fàcil, barat i subvencionat amb recursos públics. No resoltes la dualitat i la temporalitat laboral, de les més altres d’Europa. Amb la reforma laboral, els empresaris tindran més poder tant per acomiadar, com a l’organització del treball i es desregularan les relacions laborals, en perjudici dels treballadors i sindicats. Es privatitzaran els serveis d’ocupació, potenciant les agències d’ocupació en detriment dels serveis públics d’ocupació, convertint en negoci la dura tasca de trobar feina”. Doncs bé, aquests són els continguts de la veritable contra-reforma laboral que, el govern Zapatero, CiU i els grups de comunicació, han amagat interessadament. Han repetit la cantarella que la reforma és necessària i punt, ja que el coneixement real de les conseqüències d’aquesta enorme injustícia, contra els treballadors i les treballadores, ha anat ampliant el compromís amb CCOO i UGT d’anar a la vaga general.  Cal recordar els 61.000 aturats al Baix Llobregat?, els 400.000 a Catalunya?, i els més de 4 milions a Espanya? Per tenir clar que per a la creació d’ocupació no es tracta de facilitar més l’acomiadament i enfeblir els sindicats? La reforma que cal a l’estat espanyol és la que generi ocupació de qualitat, estable i amb millors salaris, amb canvis en el model productiu, més inversió tecnològica, innovació i formació. Com és possible que Zapatero i Corbacho facin allò que no s’atreviria a fer el PP? Quina injustícia social i quina miopia política d’una formació d’esquerres. Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO, va dir en l’Assemblea de delegats sindicals de CCOO i UGT a l’Hospitalet, que convocar “la vaga general era una putada”. Quina raó te. Però no poden, no podem, acceptar que els nostres fills i néts visquin pitjor i amb menys drets que nosaltres. Convocar una vaga general és una mesura extrema (una putada), però una mobilització justificada pels continguts de les mesures aprovades i una mobilització necessària perquè el govern espanyol rectifiqui i pactar, així, una sortida justa i solidària a la crisi. El 29-S cal mullar-se, ens hi juguem molt.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat
jordi.miralles@parlament.cat