Al Capcir, Puig Peric

Al Capcir, Puig Peric (2.810 m) per Camporells

{mosimage}El Capcir és una de les cinc comarques que formen la Catalunya del Nord. Té com a cap Formiguera (Formiguères pels francesos). Limita amb l’Alta Cerdanya i el Conflent. N’hem de recórrer una part per fer aquesta via d’accés a l’emblemàtic Peric.

Època recomanada: Estiu.

Viatge: C-32; tram d’enllaç de Sant Boi; A-2 fins a Abrera; C-55 fins a Manresa; C-16c i C-16 pel túnel del Cadí (peatge), E-9 i N-152 fins a Puigcerdà i Boug-Madame (frontera); N-116 fins a l’entrada a Mont-Louis; D-618 i D-118 per La Llagona i Matamala fins a Formigueres. Total, 196 km, 3 h. 

{mosimage}

Aproximació amb cotxe: Des de Formigueres-poble, anar per la carretera de l’estació d’esquí del mateix nom (4,5 km). Des d’aquí, continuar per la pista que gira cap al  Sud, passa per sota dels remuntadors, deixa un trencall que baixa a l’esquerra i un altre on la pista fa un revolt d’uns 150 graus per continuar  pujant en general cap al NO fins arribar al punt on està tancat el pas. Aparquem a uns 2.175 m.
A peu: Comencem a caminar per la pista, que deixarem per seguir un sender que puja uns 225 metres per la Serra de Maurí  i baixa al refugi i els estanys de Camporells (2.240 m, 1 h). L’itinerari passa cap a l’Oest entre l’estany del Mig (on hi ha el refugi) i l’estany Gros, al que s’apropa i el deixa de seguida girant cap al S per pujar per l’aresta NE  al cim del Petit Peric (2.690 m, 2 h 15 min). Baixem per l’aresta O uns 100 m al coll on comença la pujada final al Puig Peric (2.810 m, 3 h). Magnífiques vistes  en totes direccions: llac de Les Bulloses i d’altres, pics Carlit, Pedrós etc. Tornada pel mateix itinerari d’anada en 2 h 30 min.
Allotjaments: A Matemale: “Camping du Lac” http://www.camping-lac-matemale.com/ ; a Mont-Louis: “Camping du Pla de Barrès”  http://www.mont-louis.net/camping.htm; a Formigueres: “Camping La Devèze” http://www.campingladeveze.com/ 
Cartografia: “Carte de randonnées”  num. 8, Cerdagne-Capcir, de Rando Éditions.
Meteorologia: www.meteofrance.com/
Advertiment: Aquesta excursió pot comportar riscs i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència i capacitat. Els horaris (que no inclouen les aturades) són estimacions.