Entrevista a Albert García

Entrevista a Albert García

“Volem crear entre tots un projecte de ciutat de cara al 2020". Albert García Edo, actual gerent del Patronat Municipal d’Esports, és un dels portaveus de la Plataforma “Castelldefels 2020”.

Ens trobem davant un moviment ciutadà que pretén estimular la participació de la societat civil de Castelldefels amb un horitzó, el de la propera dècada. Amb l’Albert hem volgut parlar sobre aquest nou projecte a la ciutat.

{mosimage}Albert, quan i com sorgeix la idea de crear aquesta Plataforma?
El naixement d’aquesta nova organització data de l’estiu del 2010. Va ser el passat mes de juliol quan un grup de persones, d’origen molt divers i heterogeni, vam ser convocades per Joan Sau –l´alcalde actual- amb la proposta de començar a treballar envers el futur de Castelldefels. El nostre objectiu des de llavors és el d’aplegar el màxim nombre possible de persones. Com tenim molt a prop les eleccions municipals, creiem que és el moment precís perquè la ciutadania tingui un altaveu des del qual poder fer sentir les seves inquietuds.

Parlem del 2020. Per què voleu treballar amb aquesta data com a horitzó? No sembla molt llunyana?
Sí, pot semblar llunyana, però una dècada passa volant i creiem que els grans reptes com a ciutat han de tenir el seu temps. Els projectes han de néixer, s’han d’estudiar, s’ha d’aconseguir un consens al voltant d’ells, i finalment s’han d’executar, portant-los a la pràctica. És per això que volem conformar un banc d’idees, de projectes de futur que tinguin cabuda en el Castelldefels del 2020. Volem crear entre tots un projecte de ciutat de cara a l’any 20. Perquè quan arribem a aquesta data, la ciutat somniada deu anys enrere pugui ser una realitat.

Quines persones formeu la Plataforma “Castelldefels 2020”?
Com t’he dit abans, el nucli inicial d’aquest moviment va sorgir fa uns mesos, i des de llavors treballem en el llançament de la Plataforma aquestes persones. Hi és José Luis Salord, empresari i dinamitzador del XECC, l’actual Xarxa Empresarial i Comercial de Castelldefels. També hi participa Miguel Serrano, propietari de l’agència immobiliària Pisogar. El periodista Gregorio Benítez és un altre dels membres, com jo mateix. També hi són Jaume Gavaldà, actual president de la Coral Margalló, i Mari Carmen Bercero, presidenta de les AMPAS de Castelldefels.

{mosimage}Quin funcionament tindrà la vostra Plataforma? S’hi pot afegir algú que hi estigui interessat?
Evidentment que sí. És més, la nostra iniciativa no tindrà sentit si no aconseguim convocar més gent. És voluntat nostra la d’engrescar els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels. Volem que participin, que portin les seves propostes per crear entre tots un projecte de ciutat de cara al futur. Des de la Plataforma “Castelldefels 2020” creiem que encara es poden fer més coses de les que ja s’han fet al nostre entorn. Hem de decidir si volem continuar apostant pel sector empresarial turístic com a motor de la nostra economia; si la ciutat és prou verda, prou sostenible, o si encara es pot fer una mica més. O si els ciutadans necessitem més canals de comunicació amb la nostra Administració local, que en definitiva és la que decideix el nostre dia a dia pel que fa als serveis bàsics. Totes aquestes qüestions, entre d’altres, ens motiven i la idea és que a més de les reunions que tenim –que són físiques, on ens veiem les cares-, ens agradaria que la gent que estigués interessada a participar-hi fes les seves aportacions a la nostra pàgina web. A Internet som a l’adreça: www.castelldefels2020.cat . Allà hi trobaran el nostre Banc d’Idees, que és on s’han de dipositar de forma virtual les propostes per poder millorar el nostre futur com a ciutat.

Això d’aplegar idees està molt bé, però si aquestes propostes no tenen el suport de l’Administració, difícilment es podran portar a terme, oi?
Aquest és un dels nostres altres objectius. Un cop estigui prou enriquit aquest Banc d’Idees, el següent pas que volem donar és el de portar totes aquestes propostes a l’Administració local per tal que puguin ser considerades en els propers anys. L’opció política de progrés que valorem és la de Joan Sau, alcalde de Castelldefels en aquests moments i futur candidat del PSC a les properes eleccions municipals. Joan Sau defensa una línia de treball que viu de cara a la ciutadania i considera que un nou aire fresc i una renovada empenta han d’arribar-li des de la societat civil. És per això que volem avançar en aquest sentit. La Plataforma “Castelldefels 2020” ja compta amb el compromís polític de Sau perquè el Banc d’Idees, sorgit de la ciutadania, pugui quedar reflectit en el seu programa electoral de cara a la propera primavera.

Gràcies i bona sort amb aquesta iniciativa de futur.
Gràcies a vosaltres i només un últim missatge: animar des d’aquestes línies totes aquelles persones que es puguin sentir identificades amb el projecte del 2020. Us hi esperem!