Entrevista a Jordi Miralles

Entrevista a Jordi Miralles

Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA. “Castelldefels és per a mi, i des de ben petit, una ciutat de referència”.

{mosimage}Des de quan ets diputat al Parlament de Catalunya?
Vaig ser elegit diputat per Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a les eleccions de 2003. Va ser l’inici del canvi d’esquerres, després de 23 de govern conservador de CiU. L’any 2006 vaig tornar a ser elegit i, el 28 de novembre, torno a presentar-se com a candidat de la coalició d’esquerres i ecologista.

Com a diputat, què et suposa ser veí de Castelldefels?
Aprenentatge, compromís i part de la meva identitat. Castelldefels és per a mi, i des de ben petit, una ciutat de referència. El meu avi tenia un terreny a Gavà Mar -on vaig començar a caminar- i Castelldefels era lloc de Festa Major, mercadillo i tallarines. L’any 1996 quan Juan Manuel Patón era regidor, va proposar d’incorporar-me com assessor a l’Ajuntament, després hi vaig venir a viure i ara és la meva ciutat. I ara, quan se’m pregunta de quin lloc sóc contesto: he nascut al barri barceloní d’Hostafrancs i sóc veí de Castelldefels. Tinc el cor partit.

Et veiem molt sovint a activitats de la ciutat…
Clar, jo visc aquí i penso que com a ciutadà, cal participar de les coses de la comunitat. Castelldefels és una ciutat amb una gran diversitat de possibilitats per a gaudir-la i fer coses que ofereixen les entitats, i amb un Ajuntament que fomenta instruments per a fer una ciutat per a tothom. També intento ser present institucionalment, com a Secretari Tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya, en activitats de l’Ajuntament. Com a coordinador general d’EUiA estar en allò que em demanen, des de servir al xiringuito de la Festa de Vista Alegre-El Castell a actes públics, i també com a diputat amb el nostre Grup Municipal d’ICV-EUiA . Ah!, i és un plaer poder col.laborar en cada exemplar de La Voz, i quan em demanen opinió Ràdio Castelldefels.

Així que gaudeixes de la ciutat i la seva gent?
I tant! Tot i que m’agradaria poder passar-hi més temps. Vivim en una ciutat molt especial i amb moltíssimes possibilitats durant tot l’any. Castelldefels ha avançat molt i és una ciutat privilegiada per la seva ubicació, pel mar i les ofertes culturals i gastronòmiques.

Quines coses fetes al Parlament destacaries que han afavorit Castelldefels?
Evidentment, totes les lleis que s’han aprovat, també amb el meu vot, tenen la seva repercussió: Pressupostos, la Llei de Barris, la Llei del Dret a l’Habitatge, la Llei de Serveis Social, el Pla d’Infraestructures, l’Estatut, la Llei d’Acollida… Totes tenen un impacte en la ciutat i la seva gent. Però al Parlament, i més quan dónes suport al Govern, també cal fer gestions directes amb els diversos Consellers i departaments i  de la Generalitat per qüestions més concretes d’interès per a la ciutat.

Pots posar-nos algun exemple?
Clar. L’Alcaldia, els regidors i regidores, les associacions de veïns i les entitats, saben que poden “utilitzar-me” per temes de ciutat i, evidentment, ho han fet. He participat, entre altres qüestions, en l’acord per a solucionar problemes de la Planta de Compostatge, gestions en temes d’escoles, reunions pels sorolls de l’Aeroport, gestions per a l’obertura del Canal Olímpic a la ciutat, traslladar necessitats socials concretes de persones al Departament de Benestar i també de radioaficionats, ajudar a accelerar la millora en la recepció de la TDT… i no són de Castelldefels, però ens afecten, com les iniciatives sobre l’Hospital de Viladecans i la millora del Castell d’Eramprunyà.

I ara les eleccions del 28 de novembre…
Sí, unes eleccions que marcaran el futur de diverses generacions en el terreny social i nacional. Per això, aprofito per fer una crida a la participació i si es volen polítiques d’esquerres i ecologistes, entrar amb ICV-EUiA al Parlament.