Presentació llibre “Fent camí per l’esquerra. Cròniques d’uns temps intensos (2002-2010)”

Llibre “Fent camí per l’esquerra. Cròniques d’uns temps intensos (2002-2010)”

El coordinador general d’EUiA presenta el seu llibre “Fent camí per l’esquerra. Cròniques d’uns temps intensos (2002-2010)”. El diputat d’IU, Gaspar Llamazares, i el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, participen a l’acte.

“Cròniques d’uns temps intensos (2002-2010)”, un recull d’articles publicats durant els últims 8 anys a l’edició de Catalunya del diari “El Mundo”. L’acte de presentació que ha comptat amb la intervenció del director del citat diari, Àlex, Salmon, ha aplegat una seixantena de persones a l’Ateneu barcelonès i ha comptat amb les intervencions del diputat d’IU, Gaspar Llamazares, i del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Gaspar Llamazares, ha començat la seva intervenció lloant el llibre de Miralles per la crida a la reflexió i a l’acció que representa i, tot seguit, ha reflexionat a l’entorn de la crisi econòmica profunda en la que està immersa el país. Llamazares, però, ha anat més enllà i ha fet èmfasi en la crisi de l’esquerra i de la democràcia. “Què és això d’una economia intervinguda pels mercats? Què és això d’un sistema polític tutelat pels sectors més conservadors en les principals institucions de l’estat? Què és això d’un govern que renuncia a les principals idees de l’esquerra?”, s’ha preguntat Llamazares que també has criticat que majories d’esquerres s’hagin de veure sotmeses a “l’embut del bipartidisme”, en clara al·lusió a PSOE i PP. El diputat d’IU ha acabat la seva intervenció tot recordant els principis són importants, però encara ho és més mantenir l’actitud obstinada per millorar.

De la seva banda, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha destacat la bona eina de treball que representa el llibre de Miralles ja que permet veure que  hi ha altres maneres de fer les coses i que permeten consolidar un model social basat en la llibertat.