28-N: L’hora del canvi

28-N: L’hora del canvi

{mosimage}El proper diumenge 28 de novembre tenim una cita amb la història de Catalunya. De nosaltres, de cadascun de nosaltres, depèn el camí que seguirà el país durant els propers quatre anys, un camí que, tenint en compte la crisi que estem travessant, tindrà conseqüències per a un període encara més llarg. És molt important no equivocar-se, perquè el proper govern de la Generalitat tindrà la responsabilitat de treure Catalunya del forat on es troba. Per fer-ho possible ens cal un govern fort, amb capacitat per prendre les decisions necessàries i per actuar. Un govern dels millors, amb un ample suport parlamentari i un full de ruta que tingui com a primera prioritat la creació d’ocupació laboral, amb la convicció que la millor política social és tornar a tenir feina. Fins que no haguem reduït l’atur per sota del 10% no podrem dir que hem superat la crisi. Aquesta és la proposta que fa l’Artur Mas i CiU a tota la ciutadania, aixecar Catalunya, però per fer-ho possible cal disposar d’un gran suport electoral. Perquè hi hagi un canvi real i efectiu és necessari que CiU compti amb una àmplia majoria al Parlament, no cal que sigui absoluta, però sí suficient per governar en solitari, amb pactes puntuals amb les altres forces i sense exclusivitats. Una de les febleses del tripartit, que s’ha encomanat a tot el país, ha estat la falta d’un projecte compartit, s’han mantingut units per la voluntat de conservar el poder i evitar que CiU governés, però han estat incapaços d’oferir respostes coherents als reptes de la Catalunya d’avui. El país no es pot permetre el luxe de quatre anys més de desgavell i manca d’expectatives, ara convé un govern fort per impulsar l’economia, garantir l’estat del benestar, recuperar el prestigi perdut de Catalunya i fer valer el nostre dret a decidir. El 28 de novembre el canvi és al nostre abast, el farem possible?