Cingles de Tavertet, Osona

Cingles de Tavertet, Osona

{mosimage}Una excursió fàcil, tot i que amb forts pendents. És adient per una sortida d’un dia des de Castelldefels.

El recorregut a peu té una durada aproximada de 2 hores sense comptar les aturades i és de tipus “circular”, és a dir, s’hi arriba al lloc de sortida sense  tornar pel mateix recorregut.

Tavertet és un poble situat a un indret privilegiat, pintoresc. Tant des del poble com al llarg del recorregut, les vistes són magnífiques, especialment quan el pantà de Sau és ple, com ara. Tot el recorregut, excepte el curt tram de pista és per bosc dens.

{mosimage} 

 

  • Època recomanada: Tot l’any, especialment la primavera i la tardor.
  • Viatge: C-32 fins a enllaçar a l’alçada de Sant Boi amb l’A-2 direcció Lleida fins a la bifurcació per agafar l’AP-2 fins al desviament a l’AP-7 direcció Girona.- A l’alçada de Montmeló, sortir a enllaçar amb la C-17 que seguirem fins a Vic, on enllaçarem amb la C-153. Passem per Roda de Ter i arribem a Santa Maria de Corcó, on ens desviarem per la estreta BV-5207 fins a Tavertet. Hi ha un aparcament a la entrada del poble i molt a prop una oficina d’informació del parc natural, on podem comprar per pocs cèntims croquis d’itineraris diversos d’excursions, algunes de molt curtetes, totes interessants. És molt convenient demanar el croquis i informació complementaria sobre l’itinerari que descrivim aquí.
  • Excursió a peu: Seguim la carretera que puja pel carrer a la part alta del poble. On fa un revolt a la dreta, la deixem per anar cap a l’església, que podem visitar, i ens apropem al cingle per contemplar una magnífica vista. Seguim propers al cingle per seguir mirant les panoràmiques, fins arribar a l’inici d’una pista que seguirem fins trobar uns rètols indicadors de diversos itineraris. Nosaltres seguirem el del GR 2, sender que baixa a l’esquerra, senyalitzat amb blanc i vermell. Passem per un tram horitzontal que segueix un single intermig. Deixem a la dreta un itinerari de pas restringit senyalitzat amb un rètol i continuem pel GR 2 baixant pel fort pendent fins a un trencall a la dreta que agafarem per començar la pujada per un tram molt dret, que després es fa més suau cap a l’Oest i després gira cap al NO per pujar, amb nous trams de forts pendents fins a una pista que seguirem cap a la dreta (NE) per arribar al punt d’inici del recorregut. És recomanable un  afegit consistent a, quan arribem a la pista, seguir-la cap a l’esquerra un curt tram fins a un mirador amb vistes sobre el pantà de Sau.
  • Cartografía: “Vall de Sau-Collsacabra”, sèrie “Mapes E-0” de l’Editorial Alpina, escala 1:40.000
  • Meteorologia: Consultar el Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com; 807 012 012).
  • Observació:  Aquesta excursió pot comportar riscs i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència i capacitat. Les persones amb poca experiència cal que vagin acompanyades d’un guia. És necessari anar adequadament equipats, així com informar-se sobre la previsió meteorològica. Els horaris (que no inclouen les aturades), son estimacions.