La Biblioteca epicentre cultural

La nova biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels serà l’epicentre cultural de la ciutat

{mosimage}Les obres de la nova biblioteca, que s’estan realitzant al cor de la ciutat, continuen a bon ritme i es calcula que el nou equipament podrà obrir-se al públic el desembre de 2011. Es tracta d’un nou espai que tindrà 5.000 metres quadrats i que inclourà serveis multidisciplinars.

Les obres de la nova biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels estan redefinint l'entorn de la plaça de la Cultura. Es tracta d'un equipament amb vocació d'espai interdisciplinari al servei de la cultura que s'aixecarà entre dos edificis catalogats com a patrimoni arquitectònic: la masia de Can Gomar, seu de la Casa de la Cultura i de Ràdio Castelldefels, i la masia de Can Roca de Baix, que durant anys va acollir la comissaria de la Policia Nacional. La seva creació comportarà la reurbanització de tota la zona amb la creació d’una nova plaça al carrer Bisbe Urquinaona. Durant una visita d’obres dels representants municipals per seguir el desenvolupament de les obres, l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, ha explicat que “aquest és un projecte emblemàtic de la ciutat. És una biblioteca dimensionada per una ciutat d'entre 70.000 i 75.000 habitants. És una biblioteca contruïda sobre uns 5.000 metres quadrats que podrà ser utilitzada com a sala polivalent, sala multifuncional o sala d'exposicions. Les obres van molt avançades i la previsió de la seva finalització és desembre del 2011, per la Festa Major d'Hivern”. La regidora d'Urbanisme de l’Ajuntament de Castelldefels, Maria Miranda, ha afirmat que aquesta nova biblioteca “serà un referent molt important, perquè és una biblioteca dimensionada no per un municipi com el que tenim sinó per una gran ciutat”. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Joan LLuís Amigó, ha declarat que “actualment la biblioteca és l'equipament social i cultural més important de la ciutat, tant pel nombre d'associats que té com pel nombre d'usuaris que l’utilitzen. Ara, amb aquesta nova extraordinària biblioteca donarem resposta a l’alta demanda que té aquest servei”.