Els temps estan canviant

Els temps estan canviant

Normalment, els articles d’opinió de CiU els escriuen regidors o membres de l’executiva local, però aquesta vegada se m’ha encomanat a mi, en nom també dels altres militants de base de CiU, expressar les meves impressions a la vista dels excel·lents resultats obtinguts per la nostra força política el passat 28 de novembre. En primer lloc, vull reiterar l’agraïment als prop de vuit mil conciutadans que han confiat en la candidatura encapçalada per l’Artur Mas,  i celebrar l’increment de participació que s’ha produït a Castelldefels. He tingut la satisfacció de participar en aquesta campanya electoral i he pogut comprovar de primera mà,  parlant amb gent molt diversa de la nostra ciutat, que hi ha ganes de canvi, i que la resposta majoritària a la crisi no és la inhibició política sinó la confiança en una alternativa per aixecar el país.  En les eleccions al Parlament CiU acostumava a obtenir bons resultats a Castelldefels, però mai  tan bons com ara i tan ben repartits per tots els barris. La més gran sorpresa la van tenir els companys que van fer d’interventors en meses on, en anteriors eleccions, no havíem guanyat més d’una trentena de vots, i en aquest ocasió s’hi van recollir més de cent vots per a CiU, que hi va guanyar per primera vegada. Confiàvem en la victòria en el conjunt de Castelldefels,  potser amb 300 vots de diferència, però a l’hora de la veritat en vam obtenir 3.672 més que la segona força. Es pot dir que la ciutat va viure un terratrèmol electoral, perquè el PSC, que n’ocupa l’alcaldia, va perdre gairebé deu punts percentuals  i va passar a ser la tercera força, amb un resultat pitjor que l’obtingut al conjunt de Catalunya.  Potser per això la web municipal “elCastell.org” va titular la notícia sobre les eleccions “Alta participació a Castelldefels en les eleccions al Parlament de Catalunya”, en comptes de  “CiU guanya les eleccions a Castelldefels i el PSC cau a la tercera posició”, que hauria estat l’encapçalament que millor hauria descrit els esdeveniments del dia.

Lluís Soler
Militant de base CDC