ESTEVE SEBASTIÀ, candidat a l’Alcaldia per ERC

ESTEVE SEBASTIÀ i RIERA, candidat a l’Alcaldia per ERC Castelldefels

{mosimage}Esteve Sebastià i Riera, 32 anys, nascut a Castelldefels, és dissenyador industrial i actualment treballa en el  disseny de peces de plàstic per al sector de l’automoció. Milita a ERC Castelldefels des de 1999 i és President de la secció local des de 2006. Actualment, compagina la seva feina, com a dissenyador industrial, amb la participació activa en diverses entitats del teixit associatiu de la ciutat. Casteller dels Castellers de Castelldefels des de molt petit, membre de l’Agrupació de Cultura Popular, de l’Agrupament Escolta i del Centre Excursionista, sempre ha estat implicat i participant activament a les diverses plataformes ecologistes, juvenils i de defensa del territori que han anat sorgint a la nostra ciutat.

Com podem rendibilitzar o beneficiar la nostra ciutat?
Des d’Esquerra sempre hem defensat la necessitat de donar un gir a la política municipal al nostre municipi. Tant a nivell de les accions i les línies d’actuacions com del model de fer política. Principalment, deixar enrere un model de ciutat d’aparador que han construït durant aquest últims anys el govern del PSC+CiU+ICV-EUiA i avançar cap un model de ciutat molt més proper a la ciutadania i que doni resposta a les problemàtiques actuals de la ciutat, manca d’equipaments culturals, juvenils, escolars, mobilitat, atur, problemes d’accés habitatge tant per joves com per a la gent gran, etc.

Què canviaria o quina mesura urgent prendria?
Primer de tot, cal donar un impuls a les polítiques socials i d’ocupació i recolzament dels emprenedors i emprenedores a la nostra ciutat per combatre l’actual moment de crisi que patim tots i totes. De la mateixa manera que cal reduir la despesa pública innecessària (publicitat, propaganda). Per Esquerra, a més de donar resposta a l’actual moment que vivim, és prioritari donar un gir a les maneres de fer política, i per a nosaltres és urgent una revisió del model de democràcia participativa, obrir les portes de l’administració, fer transparents les parets de l’Ajuntament, implantar pressupostos participatius i veritables canals de participació directa dels ciutadans i ciutadanes en el model de ciutat i democratizar els mitjans de comunicació públics.

Quins són els problemes de Castelldefels?
Tenim una ciutat que pateix una nefasta planificació urbanística, que ha patit un creixement descontrolat gràcies a les polítiques del PSC+CiU+ICV-EUiA. Aquest creixement ha comportat una manca de equipaments bàsics a la nostra ciutat (escoles, instituts, equipaments culturals, juvenils, sanitaris) que donin resposta a la demanda actual de la ciutadania. De la mateixa manera que ha comportat tenir una ciutat saturada amb greus problemes de mobilitat, amb barris dispersos i sense una bona comunicació entre ells. De la mateixa manera que patim els resultats d’una política especulativa indiscriminada que ha fet que l’accés a la habitatge sigui un dels greus problemes de la gent jove.

I la seva proposta de solució?
Estem encara a temps de repensar Castelldefels, de reinvetar-lo i redibuixar el mapa. Cal deixar enrere postures partidistes i trobar solucions entre tots i totes, elaborant diferents pactes locals en els quals participin tots els partits politics, entitats, associacions, i la ciutadania en general, per donar resposta a les necessitats urgents de la ciutat, tant a nivell d’equipaments, planejament urbanístic, etc. Cal una aposta decidida per la creació de habitatge protegit i per fer sortir al mercat de lloguer els habitatges buits. Donar un impuls a les polítiques d’ocupació i formació i de suport als emprenedors i emprenedores. De la mateixa manera que protegir i potenciar el comerç de proximitat. I sense oblidar que cal construir la ciutat de les persones, impulsant les poliìiques culturals, no en el sentit de donar serveis culturals a la ciutadania, sinó en el de construir una ciutat molt més plural, cohesionada i integradora mitjançant  la cultura, les entitats culturals, els grups de creació de cultura com a eina de punt de trobada i de creació de ciutat.

Quins suggeriments té per al nostre comerç i la nostra gastronomia?
Des d’Esquerra hem apostat sempre per un model de proximitat, per un comerç de barri que doni resposta a les necessitats de cada barri sense que la ciutadania hagi de desplaçar-se, així com que promocionar i donar suport al comerç de proximitat.  En la mateixa manera cal actuar en la restauració i el turisme. Donar les eines i el suport necessari per guanyar en qualitat i projecció. Cal allunyar-nos de models de massificació i apostar per la proximitat, la qualitat.

Pensant en una hipotètica coalició, amb qui pactaria?
Primer de tot, ERC Castelldefels ens presentem a les eleccions per governar la ciutat. Sense renunciar a res. Tot i això, tenim clar que per naturalesa política hi ha partits amb els quals no arribarem a cap acord de govern, ja que no podem pactar amb aquells que neguen la realitat del poble de Catalunya. Amb aquests punt de partida, ERC Castelldefels actuarà com sempre ha fet, i el dia 23 de maig posarem sobre la taula el programa polític, amb l’objectiu que en el proper govern municipal si ERC té la força necessària i és present dins d’ell, tingui com a prioritat reinventar la ciutat en la línia del projecte polític que representem.

Un missatge per a l’electorat:
Tenim clar que patim un moment difícil tots i totes i que cal que donar respostes a l’actual context de crisi que patim, de la mateixa manera que cal també impulsar un canvi en els model de fer política i governar a la nostra ciutat cansada del govern de PSC+CiU+ICV-EUiA.
ERC Castelldefels es compromet a caminar en aquestes dues línies. Volem un canvi per a la ciutat i només ERC pot portar el canvi des de l’esquerra, el catalanisme i el republicanisme. Espero que entre tots i totes puguem reinventar la ciutat i fer un veritable Castelldefels de les persones!